Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2016 12:50

Najgizdavija šokica Anamarija Mazal iz Buka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KRUNA PRVE VEČERI AUREA FESTA BIO JE IZBOR ZA NAJVEĆU BEĆARUŠU I NAJŠOKICU -

POŽEGA - Kruna prve večeri Aurea festa u Požegi svakako je bio izbor za najveću bećarušu i najšokicu u kojoj je sudjelovalo deset djevojaka i snaša iz kulturno-umjetničkih društava. One su predstavljale nošnju svoga kraja, ocjenjivan je i ukupan dojam i stav, a morale su iznijeti i dobro poznavanje tradicije svoga kraja. 

Nakon izlaska na veliku pozornicu po ocjeni stručnog povjerenstva titula najbećaruše pripala je Mariji Petrović iz Skenderovaca, članici KUD Berda iz Brestovca. - Zaista sam sretna što sam uspjela dobiti lentu i priznanje, jer mi je i ovo prvi ovakav uspjeh na natjecanjima. Još uvijek ne mogu vjerovati. U folkloru plešem 11 godina - istakla je presretna Marija kojoj je lentu i nagradu uručio predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Itrak. 

Za najautentičniju nošnju pobjedu je odnijela Kristina Milković iz Pleternice, članica KUD Orljava. - Moja je nošnja vrijedna i vrlo lijepa i stara nošnja od moje bake. Drago mi je za ovu nagradu i puno mi to znači - rekla je Kristina kojoj je lentu i poklon uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. 

Titulu najgizdavije šokice ove je godine ponijela Anamariji Mazal iz Buka, članica KUD-a Svilenka iz Buka. - Nisam se stvarno nadala, pa je to za mene još uvijek iznenađenje i uzbuđenje. U KUD-u plešem preko sedam godina i ponosna sam što nosim ovakvu staru narodnu nošnju. U KUD-u sam jer volim pjevati i plesati - rekla je Anamarija kojoj je lentu i poklon uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Tekst/foto: Vladimir Protić