Srijeda, 28 Rujan 2016 13:10

U novu sezonu sa 7 vlastitih predstava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA NAJAVILO NOVU KAZALIŠNU SEZONU 2016/17. -

POŽEGA – Počinje nova kazališna sezona 2016/17. u Gradskom kazalištu Požega, a o predstavama i aktivnostima na tiskovnoj konferenciji izvijestili su djelatnici, voditelji kazališnih skupina i ravnateljica Valentina Neferović. Osim vlastitog programa, projekata SKAD-a i Kazališne amaterske družine najavljeno je i dosta gostujućih predstava.

IMG 8331- Nova sezona su i novi izazovi u ovoj 22. kazališnoj sezoni našeg kazališta. Započinjemo ju vlastitom produkcijom, novom predstavom „Palac sim, palac tam“ koju smo odradili u koprodukciji s virovitičkim kazalištem. Predstava je rađena prema tekstu izvrsne spisateljice Silvije Šesto, s kojom kao i Kazalištem Virovitica očekujemo i dalju suradnju. Koncepcija je i upis novih članova u SKAD, Malu školu kazališta i KAD. Gradsko kazalište sudjelovat će i na tri kazališna festivala u listopadu. Slijedi nam već osmu godinu obilježavanja Noći kazališta s bogatim i raznovrsnim programom u studenom. U prosincu su već poznate blagdanske predstave, a novu predstavu će režirati Marijana Matoković. U adventu imamo koncert Marka Škugora, a u predbožićno vrijeme predstavu male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić - nabrojala je ravnateljica Neferović aktivnosti za prvi dio sezone u ovoj kalendarskoj godini. U siječnju je najavila gostujuću predstavu i pripreme za domaću predstavu za odrasle koja će biti premijerno izvedena u veljači. Ožujak je rezerviran za jednu gostujuću predstavu, te premijeru predstave KAD-a koja će se izvesti uz Svjetski dan kazališta 27. ožujka. Travanj je rezerviran za Kazlado, a u svibnju i lipnju predviđeno je nekoliko gostujućih predstava i predstava SKAD-a. Ukupno u ovoj kazališnoj sezoni bit će sedam domaćih predstava.

IMG 8327Nova voditeljica SKAD-a, apsolventica akademije Marijana Matoković najavila je novine i novi program. – I ja sam sama krenula iz SKAD-a, koji mi je dao dobre temelje za akademiju koju upravo završavam. Postoji dobar interes učenika, kao i za upis dalje na akademiju, što ćemo mi sada još više njegovati i usmjeravati. Bitno nam je i odgajanje kazališne publike – rekla je Marijana Matoković, te najavila i prvu audiciju za vlastitu blagdansku predstavu na tekst Andersenove bajke. Traže se glumci za kraljevića, kraljevnu i majku, pa osim sadašnjih članova kazališne družine ona poziva i sve koji se osjećaju hrabro i žele se okušati u sudjelovanju predstave da se prijave. Audicija se održava 5. listopada u 19,30 u kazalištu. – Ovaj dječji klasik namjeravamo napraviti bajkovito, čarobno, veselo, zabavno da ga približimo djeci. Nije mi prvi puta da režiram, ali prvi puta u Požegi, što je i meni kao i autorskom timu izazov.

Dario Hak, voditelj KAD-a najavio je novu predstavu za Svjetski dan kazališta, a radi se o predstavi koja proizlazi iz teksta Josipa Eugena Tomića. – To je domaći tekst „Bračne ponude“ koji je interesantan, komičan a uz premještanje mjesta i vremena radnje dobit ćemo sjajnu kombinaciju predstave za odrasle.

Tekst/foto: Vladimir Protić