Četvrtak, 18 Siječanj 2018 12:28

Najizgledniji kandidat za novog predsjednika je sadašnji povjerenik prof. dr. sc. Željko Glavić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA RASPUŠTENOG ŽO HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ODRŽAT ĆE SE 25. VELJAČE -

POŽEGA – Odluku o pokretanju novog izbornog ciklusa za izbor predsjednika i novog Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije donio je povjerenik prof. dr. sc. Željko Glavić, povjereništvo koje sačinjavaju svih 5 načelnika općina i 5 gradonačelnika gradova, prošireno s predsjednicima zajednica, od utemeljitelja HDZ-a, zajednice žena, mladih HDZ-a i predsjednici akademske zajednice i kluba gospodarstvenika HDZ-a.

 -  Donijeli smo odluku da će se izbori za predsjednika ŽO HDZ-a održati 25. veljače, a glasovat će se u središtima općina i gradova Požeško-slavonske županije. Izbori za predsjednika provode se po načelu jedan član, jedan glas. Ukoliko bude više kandidata, onda se eventualni drugi krug može održati 4. ožujka, jer se izbori za novi Županijski odbor HDZ-a održavaju 05. ožujka. Na te izbore pristupaju samo izabrani delegati Općinskih i Gradskih odbora HDZ-a koji su izabrani na mandat od 4 godine. Oni će na svojoj sjednici izabrati dopredsjednike, tajnika i ostale funkcije koje predviđa Statut ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije – istakao je povjerenik Glavić, koji dodaje da se svi članovi stranke mogu kandidirati za funkciju predsjednika ukoliko svojoj kandidaturi prilože određeni broj potpisa članova HDZ-a koji podupiru njihovu kandidaturu. Broj članova ŽO HDZ-a će se odrediti na slijedećoj sjednici povjereništva, a sastojat će se od predstavnika svih općina, gradova i predstavnika zajednica formiranih u HDZ-u.

Kao najizgledniji kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a svakako se može smatrati upravo od središnjice HDZ-a imenovani povjerenik, prof. dr. sc. Željko Glavić, inače dugogodišnji ravnatelj OŽB Požege. Iako on svojoj ranijom najavom kandidature ne želi obeshrabriti eventualne kandidate, prošireno povjereništvo je već na prošloj sjednici dalo potporu upravo njemu kao kandidatu za predsjednika. Na taj način će HDZ požeško-slavonske županije rastrzan brojnim aferama, koje su i kumovale raspuštanjem ŽO od strane predsjednika Andreja Plenkovića, uploviti u mirnije vode i nastaviti voditi politiku razvoja Požeško-slavonske županije. Povjerenik Glavić zadovoljan je potporom koju je dobio, te u razgovoru s medijima nije odbacio prijedlog da upravo on zasjedne na čelo HDZ-a Požeško-slavonske županije, za koje svakako ima i potporu središnjice stranke, predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska