Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Svibanj 2018 21:49

Zdravko Ronko podnio zahtjev za brisanje iz SDP-a

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Zdravko Ronko, dugogodišnji član SDP-a, koji je sudjelovao u osnivanju SDP-a u Republici Hrvatskoj, dugogodišnji predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije, najdugovječniji gradonačelnik grada Požege, župan Požeško-slavonske županije, saborski zastupnik SDP-a u tri mandata sa 15. svibnja uputio je pismo svojoj središnjici i zatražio brisanje iz članstva SDP-a.

Njegov razlog je razaranje i uništavanje stranke koje provodi njen predsjednik Davor Bernardić, na koje je kako kaže on upozoravao i ranije, no očito ga nitko nije ozbiljno shvatio, a sva ova događanja oko SDP-a proteklih mjeseci očito su još potakla Zdravka Ronka na ovakav drastičan potez. Za mnoge je ovo iznenađenje, no tko god analizira situaciju koja se danas događa u SDP-u ovaj potez Ronka je očekivan. Kako najavljuje brisanje iz članstva zatražilo je još desetak članova požeškog SDP-a, a za očekivati je da su to njegovi najbliži suradnici proteklih godina.

IMG 7271

Ronko je uputio pismo u središnjicu koje u cijelosti prenosimo.

Drugarice i drugovi,

ukoliko to još jesmo ! Žao mi je, dalje ne ide, fitilj je dogorio, zvijezda je zgasnula. I to je kraj. Zajednički izlazak iz članstva desetak uglednih, zaslužnih i iskusnih članova SDPH-a Požega s kojima sam i sam dugo i ponosno nosio stijeg Račanove stranke, doprinosio njenoj snazi i usponu te promicao njene časne vrijednosti, bila je crta preko koje se dalje nije moglo. Tim i više što razloge koje navode, i te kako stoje - urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na „neronovski“ način provodi Davor Bernardić liječeći time i svoju nesposobnost i svoje frustracije. A to što nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi i odstrani, uzrok je u sveprisutnom oportunizmu i poltronstvu koje je zavladalo SDP-om, na žalost, na putu bez povratka. Treba reći da sam upravo na zahtjev i ovih desetak članova koji su istupili iz SDPH-a Požege, na tu njegovu „zločinačku“ destrukciju i sklonost razaranju podsjetio i 7. svibnja 2016. na sjednici Predsjedništva SDP-a u Crikvenici tražeći njegovo sankcioniranje odnosno isključenje iz stranke. Na dušu danas svima onima koji to tad nisu podržali, već mu na tom putu dali još i vjetra u leđa. Ali što je tu je, brojnim kolegama, suborcima u miru za bolje sutra, zahvalan sam do beskraja. S Vama sam i uz Vas, a to znači samo jedno, tražim da me se sa današnjim danom 15. svibnja 2018. godine briše iz članstva u ovakvom SDP-u Hrvatske, stoji u pismu Zdravka Ronka.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska