Nedjelja, 18 Studeni 2018 20:19

Lampione u Vukovarskoj ulici upalili i članovi Gradskog odbora HDZ grada Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VUKOVARSKA ULICA U POŽEGI OSVIJETLJENA STOTINAMA UPALJENIH LAMPIONA ZA SJEĆANJE NA VUKOVAR -

POŽEGA - Tradicionalno na 18. studenog u večernjim satima obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Požežanke i Požežani pale lampione u Vukovarskoj ulici. Tako je i večeras Vukovarska ulica osvijetljena stotinama upaljenih lampiona.

Nastavljajući tradiciju u Vukovarskoj ulici okupili su se i članovi Gradskog odbora HDZ-a kojima su se pridružili brojni članovi, ali i građani Požege. Oni su uz molitvu također zapalili veliki broj lampiona duž ulice a lampione su zapalili i uz bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana ispred Veleučilišta u Požegi.

Ovo obilježavanje predvodio je predsjednik GO HDZ-a Požega Darko Puljašić, koji se osvrnuo i na današnje obilježavanje u Vukovaru, koje je ocijenio jednim od najvećih do sada, najvećom kolonom do sada koja je pokazivala jedinstvo Hrvatske.

- Kao i svake godine Gradski odbor HDZ-a Požega okupio se u Vukovarskoj ulici i pred bistom predsjednika dr. sc. Franje Tuđmana. Obilježavamo jedan težak dan u hrvatskoj povijesti, ali i težak dan. Dan je kad smo izgubili Vukovar ali dobili Domovinu. To je poslije povijest pokazala, da je taj grad žrtvovao sebe, svoje branitelje da bi cijelaq Hrvatska dobila priliku da se obrani, da pobijedi u Domovinskom ratu i da bi postala slobodna država. Hvala svima koji se sjećaju Vukovara, suprugama, djeci, braniteljima koji su dali život za domovinu. Mi ćemo sigurno dok budemo mogli hodati i misliti, sjećati se tih branitelja i dati im čast i počast koju možemo. Zdrava, razvijena, dobra, demokratska, europska Hrvatska, to je ono što su oni sanjali a naš zadatak je da to svaki dan činimo. Njihova i naša djeca trebaju uživati u slobodnoj i jedinoj Hrvatskoj – rekao je nakon paljenja lampiona predsjednik GO HDZ Požega i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Paljenju svijeća i molitvi nazočio je i predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željjko Glavić, koji je na kraju istakao: - Danas je najsvjetliji dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtve Vukovara. U mislima s njima zapalili smo svijeće ovdje u požeškoj Vukovarskoj ulici i biste pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. Sjećamo se svih žrtava s posebnim pijetetom i živimo u nadi da će i oni za čije se ostatke nezna u skoro vrijeme biti u Vukovaru da im tamo možemo odati posebnu počast.