Utorak, 19 Ožujak 2019 13:03

Prepun afera obiteljskog i inog nasilja, HDZ opet reagira izgubljeno

Ocijeni sadržaj
(41 glasova)

POŽEGA - Po ne znam koji puta Požega je opet u žiži hrvatske javnosti i medija, ali naravno ne po nečemu dobrom, to je rezervirano za neke druge gradove. Ponovno je u medijskoj pažnji Požega, dužnosnik HDZ-a, ponovno u aferi obiteljskog nasilja. Ovaj puta to je Igor Krizmanić, visoki dužnosnik HDZ, član gradskog odbora HDZ-a, vijećnik Gradskog vijeća grada Požege s liste HDZ-a, kao takav izabran i za potpredsjednika Gradskog vijeća grada Požege, a kako saznajemo iz medija savjetnik gradonačelnika grada Požege za sport.

No, ponovno HDZ-e ne reagira onako kako bi trebalo na nasilje, pa na najmanju naznaku obiteljskog nasilja, nema oštre osude, nema niti naznake o nekim sankcijama, nema čak niti priopćenja da će se to nemilo događanje razmotriti i poduzeti sankcija. Naprotiv HDZ kao da se stavlja u obranu tog herojskog čina, jer predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, cijenjeni prof. dr. sc. Željko Glavić, sa svog osobnog e-maila šalje priopćenje Igora Krizmanića, koji u tom „pismuljku“ piše da nije kriv i to će dokazivati. U daljem tekstu on napominje da će zamrznuti sve svoje dužnosti u HDZ-u jer stranci ne želi biti teret. Standardno posipanje pepelom.

Zašto je predsjednik ŽO HDZ-a to napravio i stavio se u mjesto odvjetnika Igora Krizmanića. Možda i zbog toga što je on upravo zamjenik predsjednika Gradskog vijeća koja je u osobi prof. dr. sc. Željka Glavića. U svakom slučaju niti od HDZ-a niti od predsjednik tog HDZ-a nismo ni pročitali niti čuli niti riječ. A ovo priopćenje, polu privatno, slano s privatnog e-maila osobe na funkciji i dužnosti ne znam kako da shvatim.

Da podsjetimo čitatelje, sve je pokrenuo RTL, na osnovu pisma koje je na stranici novog pokreta za borbu protiv nasilja #spasi me, objavila kćerka, tada još neimenovanog „dužnosnika u jednom slavonskog gradu“. U nastavku citat sa RTL-a: - Kći HDZ-ovog zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića na Facebook stranici #spasime teško je optužila svog oca za višegodišnje nasilje kojem je, kako tvrdi, bila izložena u mladosti zajedno s majkom. 

Njezina potresna ispovijest u kojoj tvrdi da ju je otac u mladosti šamarao, udarao glavom u vrata, da ih je tukao kuhačom brzo se proširila društvenim mrežama, a iz straha za nju i njezinu djecu jučer je zvala policiju. 

"Sinoć smo zvali policiju. Nismo imali prijetnji, ali nas je bilo strah i još uvijek je. Rekli su nam da u slučaju bilo kakve realne prijetnje nazovemo", kazala je Petra Š. danas za Vijesti.hr.

"Priča koja se pojavila u javnosti o navodnim događajima iz moga privatnog života, nije istinita i to ću dokazati pravnim putem. Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", stoji u priopćenju koje je danas poslao Igor Krizmanić.

"Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled, pa umjesto 5 kn sam dobila glavom od vrata, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne? Sjećam se da više ne mogu podnijet juhu, jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu bile ruku oko njezinog vrata. Sjećam se i moje krvi, ostavio je na kuhači. Sjećam se i rastave. Sjećam se suza, samoozljeđivanja i upornog pitanja: ZAŠTO MENE TATA NE VOLI", napisala je u potresnoj ispovijesti Petra Š. 

 

PRIOPĆENJE I. Krizmanic