Srijeda, 20 Ožujak 2019 08:36

Nije bilo dovoljno dopodnevno „zamrzavanje“, nego ostavka na sve stranačke funkcije u HDZ-u

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

ZBOG AFERE NASILJA U OBITELJI SASTAO SE I ŽO HDZ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Sinoć se zbog afere obiteljskog nasilja jednog istaknutog člana i nositelja niz dužnosti u HDZ-a i gradu Požegi s liste HDZ-a sastao i Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije. Nakon završetka sjednice, medijima koji su se ovaj puta okupili i s nacionalne razine, predsjednik ŽO HDZ-a prof. dr. sc. Željko Glavić dao je izjavu, zajedno s gradonačelnicama Pleternice Antonijom Jozić i Pakraca Anamarijom Blažević.

- Večeras smo raspravili situaciju oko prijave za obiteljsko nasilje našeg člana GO HDZ Požega i člana ŽO HDZ_a Požeško-slavonske županije te zamjenika predsjednika Gradskog vijeća grada Požege, Igora Krizmanića. Obzirom da je on sam podnio ostavku na sve svoje stranačke dužnosti izašao iz Gradskog vijeća, ŽO je prihvatio njegovu odluku. Što se tiče statusa u stranci on je brisan iz stranke, jer je dragovoljno sam izašao. Ne, nije samo zamrznuo, nego smo se tako dogovorili, da sam izađe iz stranke, odstupi od svih stranačkih i izađe iz Gradskog vijeća. Zamjenu u Gradskom vijeću vodi Mandatna komisija vijeća, pa će se to kasnije regulirati – istakao je predsjednik Glavić, koji dodaje da nisu u HDZ-u imali nikakvih saznanja o tom nasilju.

- Ovo je za nas iznenađenje, znamo da se razvodio, to je činjenica koja nam je poznata, no na koji način i što je bilo prije razvoda, o tome nismo imali saznanje. prilično nas je to iznenadilo, jer intenzitet optužbi je bio takav da nije bilo moguće da nas ne iznenadi. Jutros sam ja od njega tražio da svoj slučaj rješava izvan stranke, da napusti stranku i da legitimnim pravnim putem dokazuje svoj status – zaključio je Glavić, koji kaže da za ranije slučajeve nasilja koje su izazvali članovi HDZ-a nije bio na ovoj funkciji pa ne može komentirati zašto su oni još i dalje članovi HDZ-a. Ukoliko budu donesene presude i proglašeni krivima, u tim slučajevima ŽO HDZ-a će i o tome raspravljati.

Što se to događa ovdje u Požegi, imate već 4 jako razvikana slučaja nasilja među članovima HDZ-a? – Ja osobno mislim da je Požega pod posebnom pozornosti javnosti i medija, jer je HDZ pobijedio i osvojio na lokalnim izborima sve općine i gradove. Vjerojatno i zbog te činjenice smo pod posebnom lupom i ja se na to ne bunim niti HDZ. Ovi slučajevi obiteljskog nasilja samo su četiri od nekoliko tisuća u Hrvatskoj, pa ne vidim da je Požega po tome posebna – zaključio je Predsjednik Glavić.