Ispiši ovu stranicu
Subota, 04 Svibanj 2019 10:27

SDP ima najjaču listu za Izbore za EU parlament

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

RAVNOPRAVNA HRVATSKA - SELJAK U SLAVONIJI MORA BITI RAVNOPRAVAN SELJAKU U FRANCUSKOJ, NJEMAČKOJ, ITALIJI

POŽEGA - Saborski zastupnik SDP-a, bivši ministar branitelja i treći po redu kandidat na listi za izbore za Europski parlament Predrag Fred Matić boravio je u Požeško-slavonskoj županiji u društvu Ivana Vlahovića, predsjednika Gradske organizacije SDP-a u Požegi, Martine Vlašić Iljkić, potpredsjednice, Mitra Obradovića, predsjednika županijske organizacije SDP-a Požeško-slavonske županije te drugih članova i simpatizera. Družili su se s građanima, obišli nekoliko uspješnih OPG-a i malih poduzetnika, a Predraga Freda Matića predstavio je okupljenim medijima Ivan Vlahović.

- SDP ima najjaču listu za ove Izbore za EU parlament, koju predvodi Tonino Picula, druga na listi je naša Slavonska Biljana Borzan. a 3. na listi je naš Požežanin i Slavonac Predrag Fred Matić – rekao je Ivan Vlahović na uvodu u obraćanju kandidata Freda Matića. 

- Mogu s ponosom reći da se danas nalazim u mom gradu, jer ja sam rođen u Požegi, kasnije sam otišao živjeti dalje, ali opet sam ostao u Slavoniji. Ovdje se dobro i ugodno uvijek osjećam. Nakon što smo obišli nekoliko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i nakon cjelodnevnog druženja s građanima uvjeren sam da se u SDP-ovom sloganu nalazi zaista cijela suština onoga što je nama potrebno - ravnopravnost. Ovdje vidimo vrijedne ljude koji teško rade, a koji nisu ravnopravni s drugim građanima EU i to je ono što trebamo promijeniti i za što ću se zalagati - istaknuo je Predrag Fred Matić koji dodaje da ga se duboko dojmilo ono što je vidio i još više će se zalagati da se tim ljudima pomogne, posebno poljoprivrednicima.

Zaslužujete Hrvatsku koja je ravnopravna u Europskoj uniji i u kojoj su svi njezini građani ravnopravni, bez obzira na nacionalnu, etničku, vjersku ili seksualnu opredijeljenost.

Dodao je da je dan proveden u Požeško-slavonskoj županiji ostavio dojam na njega jer problemi s kojima se susreću ovi poljoprivrednici problemi su koji tište cijelu Slavoniju. - Slavonija je devastirana, najprije iz nekih objektivnih razloga, a to je rat, koji je obuhvatio skoro cijeli njezin teritorij. Drugo, ono što nismo morali trpjeti i što nam nije trebalo je loša politika prema Slavoniji i loša politika prema selu. Danas mi je bilo jako teško kad sam vidio mladog čovjeka koji planira napustiti obiteljsko gospodarstvo, napustiti mehanizaciju koju je teško stekao i ide u inozemstvo raditi kao vozač. To je ono što se u Slavoniji ne smije događati - istaknuo je Predrag Fred Matić te dodao kako je ono za što će se on zalagati u okviru slogana - ravnopravna Hrvatska, odnosno da seljak u Slavoniji mora biti ravnopravan seljaku u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, inače Europska unija gubi svoj smisao. Mislim da Hrvatska može puno dobiti i mati koristi od Europe. Mi danas puno zaostajemo za zemljama Europe, no ako ne budemo slijedili smjer napretka i razvoja kao druge države EU, onda ćemo proći jednako kako smo prošli u Austro-ugarskoj, kao u dvije Jugoslavije. Dobro je za to doći ovdje, izaći na polje, vidjeti ljude i čuti kako oni žive iz prve ruke. Siguran sam da sam danas čuo samo dio njihovih problema, a već je dovoljno da me dirne i da se za to založim – rekao je Fred Matić.

- SDP ima uistinu najjaču listu, imamo pet bivših ministara, sveučilišne profesore, ljude dokazane u gospodarstvu i drugim područjima. Svih 11 ili 12 zastupnika u Europskom parlamentu će biti prvenstveno zastupnici Hrvatske i naših građana, pa tek onda svojih stranaka. Mi svi trebamo zajedničkim snagama raditi na tome da ovi mladi ne odu nego da se vrate. Da ova plodna zemlja koja treba hraniti ne samo Hrvatsku nego i pola Europe ne zjapi prazna - istaknuo je te zaključio kako SDP ima program za obnovu Slavonije koji će provesti kada dođe na vlast. Pozvao je birače da izađu na izbore i glasaju za onoga za koga vjeruju da će najbolje zastupati njihove interese u Bruxellesu.

 

Galerija slika