Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Svibanj 2019 11:57

Za novog predsjednika izabran Miroslav Ivančić iz Pakraca

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ZAJEDNICE BRANITELJA HDZ „GOJKO ŠUŠAK“ POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA - Održana je Redovna i Izborna Skupština Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Požeško-slavonske županije, koju čine hrvatski branitelji, članovi Hrvatske demokratske zajednice, ali i brantelji koji nisu članovi Stranke a prihvaćaju temeljna načela i program HDZ-a. Predsjednik Zajednice na državnom nivou je general bojnik Miljenko Filipović, koji je i bio nazočan skupštini. Još su nazočili, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, prof. dr. Željko Glavić i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Na Skupštini je jednoglasno izabran novi predsjednik Miroslav Ivančić iz Pakraca, a za članove Županijskog odbora jednoglasno su izabrani dosadašnji predsjednik Miroslav Crnjac, dosadašnji tajnik Ferdinand Troha, Anto Pavličević, Antun Antunović, Vjekoslav Grbeš, Mato Jurić, Ivica Kopecki, Nedeljko Marić, Vladimir Mazal, Zvonko Rodić, Vlado Stakor, Vladimir Šimunović i Ivan Vukas. Kod izbora članova Županijskog odbora vodilo se računa da svi gradovi i općine imaju svoje predstavnike.

Novo rukovodstvo predstavilo se na tiskovnoj konferenciji u prostorijama HDZ-a kojoj je nazočio i predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željko Glavić. – Ja se zahvaljujem Miroslavu Crnjcu, dosadašnjem predsjedniku i dosadašnjem rukovodstvu na trudu i angažmanu, na svemu na čemu su radili za branitelje HDZ-a. Zahvaljujem se što su prepoznali braniteljsku populaciju i nastoje riješiti što više problema. Braniteljska populacija je osim što je najzaslužnija za uspostavu i obranu države u kojoj danas živimo, to je i najranjivija populacija, što se tiče ekonomskih i egzistencijalnih problema te bolesti. Kroz rad zajednice tu se puno može napraviti. Novo izabranom predsjednika i novom rukovodstvu želim da nastave ovaj dosadašnji rad i promicati interese braniteljske populacije u sadašnje vrijeme. Jasno da sve probleme ne možemo riješiti, a taj angažman mora biti trajni, što je vidljivo kroz rad Vlade RH i Ministarstva branitelja. Rad ove Zajednice uvelike može pomoći u radu da se naši branitelji ne osjete napušteno i zapušteno, znaju da se imaju kome obratiti i ispričati svoje probleme.

Miroslav Ivančić je hrvatski branitelj, dragovoljac, pripadnik ZNG-a, Hrvatske vojske, te Ministarstva unutarnjih poslova gdje je i dočekao kraj Domovinskog rata. Završio za časnika HV u časničkoj školi Zrinski-Frankopan u Zagreb i nakon toga prešao raditi u MUP. - Volim raditi i pomagati, uz niz drugih dužnosti koje sam obavljao, sada obnašam dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Pakraca, predsjednika Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, dopredsjednika Crvenog križa Požeško-slavonske županije, člana skupštine Crvenog križa RH, te člana Župskog ekonomskog vijeća župe UBDM u Pakracu. Zajednica će uz redovni rad Stranke posebnu pažnju posvetiti očuvanju digniteta Domovinskog rata, obrani časti svakog hrvatskog branitelja, pomoći braniteljima u rješavanju problema sa kojim se susreću, te okupljanju i druženju branitelja. Moram istaknuti, da je poslije vremena kada je Predsjednik Republike Hrvatske bio dr. Franjo Tuđman, kada su branitelji imali svoje mjestu u društvu, svoje dostojanstvo, ova Vlada najviše učinila za hrvatske branitelje. Kako novim Zakonom o hrvatskim braniteljima, njihovim uključivanjem u društveni i politički život, odnosom prema njihovom dostojanstvu, odnosu prema pripadnicima Hrvatske vojske, te odnosu prema pripadnicima Hrvatske policije. Međutim, još uvijek se događaju greške u sustavu na nižim razinama te tu vidimo ulogu naše Zajednice u ispravljanju tih grešaka – istakao je Miroslav Ivančić i pozvao sve na suradnju što se tiče rješavanja problematike hrvatskih branitelja Domovinskog rata.