Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 16 Rujan 2019 13:40

14. Hodočašće Hrvatske seljačke stranke - HSS u Mariju Bistricu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

MARIJA BISTRICA  - Tradicionalno 14. po redu Hodočašće Hrvatske seljačke stranke u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, održano je ove nedjelje. Na hodočašće su prispjele sve Županijske organizacije HSS-a i cijelo rukovodstvo HSS predvođeno predsjednikom Krešom Beljakom. - Mi u HSS-u se pripremamo prije svega žustrije prikazivati situaciju jer dobar dio naših stanovnika nije svjestan u kakvim se problemima kao država nalazimo. Ono što nas najviše boli je pravna nesigurnost koja se pokazala na mnogo primjera proteklog ljeta i na tome ćemo insistirati i insistirat ćemo da se ljudi koji su doprinijeli tome, a dolaze iz sustava, nazovu imenom i prezimenom - istakao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.

 Na hodočašće je i ove godine, tradicionalno u velikom broju, čak 130 članova, nazočila ŽO HSS Požeško-slavonske županije predvođena predsjednikom Željkom Jakopovićem. Oni su se u ranim jutarnjim satima, svečano uz zastave uputili u Mariju Bistricu, gdje su nakon sv. mise hodočasnici prisustvovali pobožnosti križnog puta, pomolili se za svoje obitelji i članove stranke te nastavili sa stranačkim druženjem do povratka kućama.

IMG f0fb83cd2700d251b7a58ac2e35510f8 V

 

- HSS Požeško-slavonske županije uvijek tradicionalno sudjeluje u Hodočašću u Mariju Bistricu, jedno od naših događaja kojima ponovno pokazujemo jedinstvo i snagu HSS-a. U Požeško-slavonskoj županiji mi smo svakako tradicionalna i najstarija stranka, treća po veličini i zastupljenosti naših članova u svim strukturama društveno-političkog rada i u radu lokalnih samouprava, od općina, gradova i županije gdje smo svuda nazočni. Mi smo prije svega jedan siguran i konstruktivan partner svima koji teže boljitku i napretku svoje sredine, bez opstrukcija. Nastupamo uglavnom bez velike pompe, nastojimo pomoći sve što je napredno, ali isto tako kritiziramo sve što ne valja, ali ne po medijima, nego na mjestima gdje se te kritike slušaju i imaju za cilj popraviti neko stanje. Mi u HSS Požeško-slavonske županije uglavnom vodimo lokalnu politiku, onu politiku koja se tiče svih nas,politiku koja može pomoći našim ljudima da ostvare bolji život, veći standard ali i bolju demokraciju. Na tom putu ostat ćemo i dalje, pa i u budućim političkim zadatcima i angažmanu – istakao je predsjednik Željko Jakopović.IMG aa0455cb293f44bbe983e4eb9d72cb00 V

Galerija slika