Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 17 Studeni 2019 19:57

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara svijeće u Vukovarskoj ulici zapalili članovi ŽO HDZ i GO HDZ grada Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VUKOVARSKA ULICA U POŽEGI OSVIJETLJENA STOTINAMA UPALJENIH LAMPIONA ZA SJEĆANJE NA VUKOVAR -

POŽEGA – Niz godina tradicionalno, večer uoči18. studenog, i na sam dan, obilježavajući Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Požežanke i Požežani pale lampione u Vukovarskoj ulici. Tako je i večeras Vukovarska ulica osvijetljena stotinama upaljenih lampiona.

Nastavljajući tradiciju u Vukovarskoj ulici okupili su se i članovi Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonskog i Gradskog odbora HDZ-a grada Požega kojima su se pridružili brojni članovi. Oni su uz molitvu također zapalili veliki broj lampiona duž ulice a lampione su zapalili i uz bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana ispred Veleučilišta u Požegi.

Ovo obilježavanje predvodio je predsjednik GO HDZ-a Požega Darko Puljašić, koji se osvrnuo na žrtvu Vukovara, kojoj odajemo počast i vječno ćemo se sjećati grada heroja Vukovara.

- Večeras se sjećamo žrtve Vukovara, sjećamo se grada heroja, svih onih dragih ljudi koji su nam u početku dali tih 96 dana koji su spašavali i ostatak Hrvatske. Na ovaj dan i svaki mogući dan uvijek vodite svoju djecu u Vukovar, ja svoju djecu također vodim, jer nemojte da se zaboravi ono što je Vukovar preživio, ono što je neprijatelj namijenio cijeloj Hrvatskoj. Taj grad i ti divni ljudi, heroji i cijeli grad kao heroj, a nama samo ostaje ponos na naš Vukovar. Tamo se Hrvatska obranila, tamo su Hrvati pokazali da konačno imaju pravo imati svoju domovinu, da su spremni platiti to sa najvišom cijenom. Mi ćemo sada zapaliti svijeće i za one koje još nisu našli, one kojima roditelji, supruge, djeca, rodbina nemaju gdje zapaliti svijeće. Za njih ćemo zapaliti i ove svijeće uz molitvu da ih što prije nađu i da na prekrasnom Vukovarskom groblju dobiju svoje mjesto i svoje ime. Hvala im na svemu – rekao je prije molitve predsjednik GO HDZ Požega, Darko Puljašić.

Paljenju svijeća i molitvi nazočio je i predsjednik ŽO HDZ Požeško-slavonske županije prof. dr. sc. Željjko Glavić sa članovima, koji je na kraju istakao: - Večeras smo se okupili u Vukovarskoj ulici i ispred biste dr. Franje Tuđmana zapaliti svijeće i sjetiti se i prvog hrvatskog predsjednika i svih žrtava Vukovara, uoči Dana sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i posebno žrtve Vukovara.

Galerija slika