Srijeda, 23 Travanj 2014 00:06

Predsjednica vijeća Josipa Miličević (HDSSB)

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KUTJEVA  -

KUTJEVO – Na poziv Ureda državne uprave i pod predsjedavanjem predstojnice Đurđe Babić, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva. IMG 4243Za predsjednicu je izabrana većinom (10) glasova vijećnika Josipa Miličević iz HDSSB-a. Odnos snaga u vijeću je slijedeći, SDP–HSU 5 vijećnika, HDZ 4 vijećnika, HDSSB 3 vijećnika, te HSS, HSP i nezavisna lista po 1 vijećnika. Kako je bilo i za očekivati dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić, nije zadržao mandat u gradskom vijeću, nego je svoje mjesto prepustio 7. na listi SDP-HSU vijećnici Samanti Klobučar, a vijećnica Đurđica Vaniš svoje mjesto je prepustila vijećniku Željku Puhariću. IMG 4217Na listi HDZ-a Josip Budimir, koji je izabran za gradonačelnika svoje mjesto je prepustio vijećniku Mariu Majstoroviću. Nositeljica Nezavisne liste Željka Antunović svoje mjesto zbog nespojivosti s obavljanjem dužnosti kao djelatnica gradske uprave prepustila je vijećniku Stipi Jelušiću.

IMG 4224

 

Kako jedini prijedlog za potpredsjednika s liste SDP-HSU nije dobio većinu glasova, na slijedećoj sjednici će se ponovno birati kandidat za potpredsjednika.

 Nova predsjednica vijeća Josipa Miličević pozvala je članove vijeća da se zaborave sve nesuglasice iz prethodnog razdoblja te da zajedno počnu raditi na dobrobiti za Kutjevo. Napomenula je da očekuje konstruktivne prijedloge i dobru suradnju sa svima vijećnicima.IMG 4219