Četvrtak, 21 Kolovoz 2014 12:43

Novi predsjednik Slobodan Manović

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZBORNA SKUPŠTINA MLADEŽI HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE  -

POŽEGA – Izborna skupština Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije donijela je prije svega analizu dobrih rezultata postignutih u protekle dvije godine, pohvale seniora i čelnika HDZ-a županije, te novo rukovodstvo pred koje dolaze novi zadatci. U novom mandatu na čelo Mladeži HDZ-a izabran je 30-godišnji Slobodan Manović, dipl. oec. iz Kaptola, zaposlen kao voditelj računovodstva u Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Dugogodišnji je aktivan član HDZ-a i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Kaptol.
Na izbornoj skupštini uz 70 izaslanika potporu Izbornoj skupštini dali su predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana za IMG 5560društvene djelatnosti Ferdinand Troha i predsjednik GO HDZ-a Požega Ante Šolić. Seniori HDZ-a bili sun jednoglasni u ocjeni dosadašnjeg rada mladeži, njihove velike angažiranosti na proteklim lokalnim izborima kada je HDZ osvojio vlast u županiji i općinama i gradovima, a posebno je istaknuta uloga mladeži u konačnom osvajanju vlasti u gradu Požegi, gdje su skinuli SDP i „kukuriku“ koaliciju nakon 11 godina vladavine. Novom organizacijom seniori očekuju još bolje rezultate od mladeži, posebno u angažiranju u kampanji na predstojećim izborima za predsjednika RH ove jeseni.
- Ovaj veliki broj vas mladeži HDZ-a samo je dokaz vaše jakosti, dokaz vaše ozbiljnosti, pokazatelj da HDZ sutra ima budućnost. Mi smo svjesni teške ekonomske situacije koja je već duži niz godina zadesila Hrvatsku, ali i da uz ovu Vladu RH nema izlaska iz krize. Budućnost vidimo u stvaranju novih potencijala u vama mladeži. HDZ će se riješiti ovog tereta koji joj visi nad glavom, riješila se ovih ljudi koju su doveli HDZ u tešku poziciju i ponovno sa vama vratiti se na vlast. Hrvatska mora izaći iz recesije, a iz recesije može izaći samo s mladim ljudima, a upravo ste to vi – rekao je Franjo Lucić, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a, dotičući se i fantastičnih rezultata koje je HDZ postigao u ovoj županiji na proteklim lokalnim izborima za koje je svakako zaslužna i Mladež HDZ-a. – Nakon deset godina imamo konačno i svog gradonačelnika u gradu Požegi i kroz razne oblike pomažemo ljudima na svim poljima. Kada budemo obnašali i vlast na nivou države, HDZ će drugačijom vizijom na razini lokalnih jedinica samouprave moći ponuditi bolji razvoj i više zapošljavanja.
IMG 5554- Događa nam se divna priča, događa se HDZ i hrvatski narod koji točno govori što želi i što hoće. Ovaj veliki skup mladeži govori da gradimo budućnost hrvatske domovine, a da je budućnost u vašim rukama. Nemojte šutjeti, nemojte stajati, ali i nemojte samo tražiti, nego vi morate biti stvaraoci, vi ste kreatori, vi ste ona esencija hrvatskog naroda i vi ćete voditi Hrvatsku u budućnost. Svoj prostor djelovanja sigurno ćete dati i u izboru nove predsjednice RH, sudjelovati u ispitivanju zlatnih slova hrvatske domovine – istakao je župan Tomašević poželjevši uspjeha novom rukovodstvu Mladeži HDZ-a županije.
Izabran je Županijski odbor u koji je ušlo 32 člana Mladeži is svih deset općinskih i gradskih organizacija, Predsjedništvo ŽO Mladeži u koji su izabrani Mile Raič, Hrvoje Banožić, Gordan Rek i Nikolina Nikolaš. Za tajnicu je izabrana Matea Čeliković.