Srijeda, 19 Studeni 2014 10:03

Dvadeset i tri svijeće za Vukovar

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

HNS GRADA POŽEGE ZA 23. OBLJETNICU PADA VUKOVARA  -

POŽEGA - „Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Vukovar32014Nema leđa jačih od mojih i vaših, i zato, ako vam nije teško, ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se“, citat je Siniše Glavaševića kojim je obraćanje započeo predsjednik HNS-a podružnice Požega Damir Kovačević, već tradicionalno uoči 18. studenog okupljenim članovima u požeškoj Vukovarskoj ulici.

 - Večeras smo ovdje kako bismo iskazali poštovanje onima koji su položili svoj život da bi iznijeli Vukovar iz mraka, koji su se pridružili da bi sačuvali parkove, klupe i sve ono čega se Glavašević dotaknuo u svojoj „Priči o gradu“- rekla je gradska vijećnica HNS-a u gradu Požegi Tamara Puač.

 Paljenjem dvadeset i tri svijeće u Vukovarskoj ulici povodom 23. godišnjice okupacije Vukovara, HNS-ovci su odali počast stanovnicima grada koji je pretrpio zvjersko razaranje, majkama, ženama, kćerima i sinovima i danas zavijenima u crno, a nadasve onima koji su nesebično dali ono najvrednije što su imali - svoj život!