Srijeda, 17 Prosinac 2014 13:11

HSS je ostvario 500 ha navodnjavanih površina

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HRVATSKA SELJAČKA STRANKA ZADOVOLJNA SVOJIM USPONOM NA POLITIČKOJ SCENI ŽUPANIJE

 POŽEGA – Županijska organizacija HSS Požeško-slavonske županije održala je svoju godišnju Programsku skupštinu, usvojila izvješća o radu i smjernice za dalji rad. IMG 9820Općenito među polako sve većem broju HSS-ovaca vlada optimizam da će se ponovno vratiti kada će imati više zastupnika u Saboru i sudjelovati u radu buduće Vlade. – Ovo je skupština na kojoj smo napravili analizu onoga što smo učinili, ali kojom želimo animirati i naše članove HSS-a o odluci Glavnog odbora da podržavamo kandidatkinju koalicije desnog centra Kolindu Grabar Kitarović, buduću predsjednicu – istakao je predsjednik ŽO Željko Jakopović, ističući kako su Kolindu prepoznali i kao blisku HSS-u, jer je njen djed bio član HSS-a i predsjednik HSS-a za Grobinštinu.

 U ovoj godini uspjeli su na izborima ponoviti da imaju jednog vijećnika u Gradskom vijeću Kutjeva, a posebnim uspjehom smatraju izbor njihove kandidatkinje Marijane Petir na Euro parlamentarnim izborima kojoj su pridonijeli i HSS-ovci požeške županije. – Posebno je važno istaći da prije dolaska na mjesto zamjenika župana nije bilo niti jednog ha navodnjavanih površina, a evo u drugom mandatu završili smo projekte i realizirali 500 ha IMG 9817navodnjavanih površina, za što se HSS posebno zalagao. Projektiramo novi sustav vrijedan samo projekt 3,5 milijuna kuna, koji ćemo pokušati financirati u narednim godinama iz EU fondova, a navodnjavat će se novih 2.000 ha poljoprivrednih površina – rekao je Jakopović zadovoljan i poštivanjem dogovora koalicije na razini županije jer županija je solventna, ispunjava sve obveze kredita, plaća zaposlenika, svih zakonskih izdvajanja za život županije. U ovih pet godina vraćeno je gotovo polovinu duga iz prošlosti.

- Ovo je specifična godina za HSS u kojoj slavimo 110 godina i najdugovječnija smo u kontinuitetu hrvatska stranka koja nikada nije prestajala djelovati. kao i svih ovih godina i ove godine obilazim Hrvatsku, završavamo godišnje skupštine po županijama, a u subotu imamo glavnu Programsku skupštinu u Zagrebu. Nigdje nikada ništa nije jednako i nigdje nije isto, i uvijek sve ne zavisi od rada i angažmana članova nego i od okruženja i onoga što se na terenu događa. Najvažnije je očuvati se, biti prisutan, biti ovdje i biti u situaciji moći pomagati ljudima. HSS u požeško-slavonskoj županiji već dva mandata u koaliciji obnaša dužnost zamjenika župana i cilj nam je da uspijemo izboriti još koje načelničko mjesto u općinama. To nam je cilj, to nam je program, za to se zalažemo. Broj ljudi na našim skupštinama se povećava iz godine u godinu IMG 9823i uvjeren sam da ćemo uz puno rada u tome uspjeti – ocijenio je rad požeškog i uopće HSS-a, Branko Hrg, predsjednik HSS-a i saborski zastupnik. Očekuju da će u budućoj vladi koalicije desnog centra nakon osvajanja vlasti obnašati resor poljoprivrede, što bi bilo najprirodnije HSS-u.