Četvrtak, 18 Prosinac 2014 10:49

Da li su na pomolu novi izbori u Čaglinu?

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ČAGLINSKI HNS ISKLJUČIO NAČELNIKA OPĆINE IZ STRANKE

 ČAGLIN – Odlukom većine članova predsjedništva HNS-a općine Čaglin protiv načelnika općine Čaglin Ivana Đurine pokreće se postupak za isključenje iz stranke.

- Ova odluka nije ishitrena već je donesena kao jedino rješenje višemjesečnog kršenja statuta HNS-a, članka 10., odnosno članak 12. Takva doza arogancije i ignoriranja je za HNS nepremostiva za daljnji uspješan rad u općini Čaglin. Sve je to rezultiralo gubljenje povjerenja u vlastitog načelnika. Svaki član stranke stavio se na raspolaganje načelniku kako za same izbore, tako i poslije njih, a on je to sve odbacio i samo je svoj ego isticao ispred svih. Samostalno je donosio odluke od važnosti za općinu, a onda bi na vijeću tražio od HNS-ovih vijećnika podršku. Vijećnici HNS-a su ljudi sa stavom i nisu osobe kojima trebaš reći njihov stav, za razliku od nekih drugih stranaka – istakao je predsjednik čaglinskog HNS-a Željko Garc, inače donačelnik volonter.

 Sve je kulminiralo oko izbora direktora „Komunalca“, gdje je skupština većinom glasova, nakon provedenog natječaja izabrala direktoricu, obrazovanu i stručnu po svim uvjetima iz natječaja, a načelnik je poništava i sam donosi odluku o imenovanju druge osobe koju zapošljava. Sve je rađeno protuzakonito, a osoba nema potrebne uvjete.

 Problem je i Proračun za 2015 god. koju je načelnik Đurina sastavio sam, a HNS-ovci nisu zadovoljni na koji se način troši novac. Ne želeći dalje preuzimati odgovornost za rad načelnika donijeli su ovu odluku o isključivanju iz stranke. Kako je upitna podrška proračunu i od samih stranaka iz Vlasti, onda sigurno niti oporba neće podržati proračun, pa su na pomolu izgleda novi izbori u općini Čaglin.

 Takav stav da neće podržati proračun i spašavati stvar istakao je i predsjednik HSS-a županije Željko Jakopović, na sjednici Skupštine ŽO HSS-a. On ističe da su upravo ne želeći izazivati nove izbore već i prošle godine dali podršku proračunu, što sada više neće učiniti.