Četvrtak, 26 Veljača 2015 10:24

Uludo bačeno 37 milijuna kuna – nemar ili kriminal

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HDSSB REAGIRAO NA POSTAVLJANJE MIKRO ASFALTA NA CESTAMA POŽEŠTINE -

 POŽEGA – Već nekoliko mjeseci vozimo se na nekim asfaltiranim cestama koje su sve samo to ne, a da nitko ne reagira, nema nikakvih objašnjenja niti načelnika, gradonačelnika, niti župana, nema priopćenja niti iz cesta, što se  dešava, pa je pitanje o tome postavio i u Hrvatskom saboru a postavlja i pitanje požeškoj javnosti dr. Dražen Đurović, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDSSB-a.

- Na dionici ceste D 38 na području Požeštine koje su bile u odličnom stanju Hrvatske ceste su dakle na potpuno dobar asfalt novom investicijom stavile nekakav mikroasfalt i zapravo su uništili dobru cestu. Potrošen je državni novac bezrazložno preko Hrvatskih cesta a postavljen je loš asfalt. Potrošilo se gotovo 37 milijuna kuna – kaže Đurović, koji se pita zašto i kako, dali je to neodgovornost, nemar, kriminal ili nešto treće. Već i prije ta ista tvrtka koja je dobila poslove i u našoj županiji, zapravo ista tvrtka iz Omišlja s otoka Krka dobila je sve poslove u Hrvatskoj od Hrvatskih autocesta, je već nailazila i na prosvjede stanovnika Mljeta i Dubrovnika koji su tijelima zaustavljali ovo upropaštavanje dobrih cesta. Mi smo svjedoci da je danas putovanje prema Pleternici prava egzibicija i da se vozimo daleko lošije nego prije, a tako je i na potezu prema Brestovcu gdje je također postavljen taj famozni mikroasfalt.

- Problematično je što smo mi na tim dionicama imali dobru cestu a sada nakon tih izvedenih radova imamo lošu cestu i potrošen državni novac, puno lošiju nego je bilo prije nego što su ti radovi izvršeni. HAC i Hrvatske autoceste, Ministarstvo i ministar Hajdaš Dončić je zadovoljan s izvedenim radovima i isplaćeno je sve do sada što je učinjeno. Dali imamo načelnika općine Brestovac, da li imamo župana i ŽUC, struku, da li su oni svi zadovoljni učinjenim radovima ili sam samo ja jedini koji primjećuje da je taj dio ceste uništen – pita se Đurović, koji dovodi u pitanje cijeli taj posao, te se pita tko je izradio projekte i odobrio taj posao težak 37 milijuna kuna. Đurović traži da se izvedu analize svih poslova koje su učinjene na mikroasfaltiranju na prostoru cijele Hrvatske da se vidi dali su ti radovi učinjeni kvalitetno, jer je bilo puno primjedbi na izvođenje tih radova i u drugim županijama. Hrvatske autoceste dižu kredite, naručuju se bespotrebni radovi, radovi se izvode nekvalitetno a ceste su u lošije stanju, javni novac potrošen a javno dobro lošije.

Tekst/Foto: Vladimir Protić