Nedjelja, 24 Travanj 2016 21:49

Pobjednik je HDZ koji je dobio ukupno 99 vijećnika i još 42 u koaliciji s umirovljenicima, te preuzeo gotovo sve Mjesne odbore

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

IZBORI ZA MJESNE ODBORE GRADA POŽEGE PROTEKLI MIRNO UZ TRADICIONALNO SLAB ODZIV GRAĐANA OD 21,67% -

POŽEGA – Izbori za Vijeća mjesnih odbora u gradu Požegi protekli su mirno i u demokratskom ozračju a glasovalo se na 43 glasačka mjesta. Na izbore za 36 Vijeća mjesnih odbora od 22.112 birača izašlo je 4.791 birača ili 21,67%, što je mali pomak jer je prije 4 godine izašlo tek 19,5% ili 4.784 birača. No, sada je puno veći postotak iako je na birališta izašlo tek 7 ( sedam ) birača više nego prije četiri godine, što je porazno, jer znači da je nestalo u četiri godine 2.500 birača.

Od 212 članova u Vijećima Mjesnih odbora HDZ je dobio 99 mandata ( 1.112 birača je dalo svoj glas za HDZ), SDP je dobio 57 mandata (1.492 birača je dalo svoj glas za SDP), koalicija HDZ-HSU dobila je 42 mandata ( 1.582 birača je dalo svoj glas za koaliciju), HSS je dobio 3 mandata, Nezavisna lista Vjekoslava Petrovića 3 mandata, Nezavisna lista Nine Smolčića 2 mandata, Nezavisna lista Natalije Pavić 2 mandata, Nezavisna lista Marijana Sertića 2 mandata, ORAH 1 mandat i Nezavisna lista Kazimira Baloga 1 mandat.

Osim što je HDZ samostalno i u koaliciji s umirovljenicima ukupni pobjednik, pobijedili su i po Mjesnim odborima u samom gradu. SDP više nema vlast niti u jednom MO u gradu. Počeo ih je gubiti na izborima prije 4 godine, tada samo četiri, a na ovim izborima 2016. godine SDP više nema niti jedan MO u gradu Požegi u kojem je na vlasti ( deset MO ).

Do sada uglavnom u većini u Vijećima MO u prigradskim naseljima ( ukupno 26 MO ) SDP je i ovdje doživio pravu katastrofu, tako da je dobio većinu u samo 4 MO i to Bankovcima, Crkvenim Vrhovcima, Ćosinim Lazama i Drškovcima. U proteklih osam godina u najvećim MO Vidovci i MO Dervišaga dvije najveće stranke su se mijenjale po broju osvojene prevlasti u Vijećima, no ovaj puta HDZ je odnio sve što se moglo uzeti, tako je od sedam vijećnika dobio samo jednog u MO Dervišaga, a niti jednog u MO Vidovci.