Utorak, 26 Travanj 2016 21:39

Već u prvom krugu glasovanja novi predsjednik GO HDZ-a Požega je Darko Puljašić

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

HDZ BURNO ZAPOČEO IZBORNU SKUPŠTINU VEĆ NA IZBORU PREDSJEDNIŠTVA -

POŽEGA – Očekivana je burna Izborna skupština HDZ-a grada Požega jer su se za predsjednika kandidirala četiri kandidata, dosadašnji predsjednik Ante Šolić, Alojz Tomašević, Darko Puljašić i Ante Pavličević. No da će samo mirno biti dok se izvodila himna, a već prava bura se podigla na prvom koraku, izboru predsjedništva koje je trebalo voditi sjednicu, nije se nitko nadao. Nekoliko suprotstavljenih tabora nije podržalo prijedlog koji je iznio Ante Šolić. Za IMG 7307Šolićev prijedlog je bilo 68 glasova a 91 protiv, dok se ostalih stotinjak izaslanika nije izjašnjavalo ni za ni protiv. Svoj prijedlog je iznio i Darko Puljašić u ime ostalih kandidata za predsjednika. Kako je morao intervenirati i županijski predsjednik Franjo Lucić da smiri uzavrelu situaciju, došlo se na ideju da bi novinare trebalo što prije odstraniti sa sjednice. Iako u pozivu nije bilo najavljeno da će izborna skupština biti zatvorena za novinare, na takav zahtjev bi oni svakako izašli, no sve je izvedeno prilično ružno, uz ružne povike koje nisu priličili. Novinari su samo odrađivali svoj posao i svakako nisu bili krivi što je došlo do takve situacije u kojoj je Ante Šolić zapitao „pa da li mi imamo dva HDZ-a, ja sam mislio da imamo samo jedan“. Iako su svi novinari kulturno izašli na zahtjev Franje Lucića, povici „izbacite novinare“ i „udbaši“ svakako su govorili o onima koji su to izvikivali. Kako su bili nazočni novinari oba radija, novina i sedam portala, nije valjda da u HDZ-u svi imaju etiketu „udbaša“.

IMG 7287Nismo mogli nazočiti predstavljanju kandidata i njihovih programa, ali niti glasovanju, stoga donosimo samo rezultate glasovanja 255 izaslanika Temeljnih ogranaka HDZ-a, od kojih je glasovanju pristupilo 247 izaslanika.

Po neslužbenim rezultatima bilo je 246 glasačkih listića, od kojih je najviše glasova 137 dobio kandidat Darko Puljašić. Drugi po broju dobivenih glasova sa 78 je Ante Šolić, treći po broju glasova sa 30 je Alojz Tomašević, a četvrti sa samo jednim glasom je Ante Pavličević.

Kako je kandidat Darko Puljašić dobio natpolovični broj glasova pobjedu je odnio već u prvom krugu i tako postao Predsjednik GO HDZ-a grada Požega. Darko Puljašić je dipl. pravnik, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, a trenutno na funkciji zamjenika gradonačelnika grada Požega.

Niti jedna žena u Gradski odbor HDZ-a

Od predloženih 35 kandidata za Gradski odbor HDZ-a izabrano je 19 kandidata: Darko Puljašić, Alojz Tomašević, Ante Brkić, Igor Krizmanić, Anto Pavličević, Ivan Albreht, Pavo Kudrić, Kruno Blažević, Ferdinand Troha, Igor Bajt, Željko Glavić, Mario Pilon, Drago Gašpar, Višeslav Turković, Goran Peić, Ivan Radičević, Željko Kurtušić, Vladimir Šimunović i Tomislav Didović.

Iako je među predloženim kandidatima bilo i tri žene, niti jedna od njih nije prošla u Gradski odbor.

Tekst/foto: Vladimir Protić