Ponedjeljak, 22 Svibanj 2017 14:44

SDP ocjenjuje da nisu uspjeli doći sa svojim programima do svih birača

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

DRUGI DAN NAKON IZBORA TOČNO U PODNE OBRATIO SE SDP -

POŽEGA - Odmah drugi dan nakon izbora, točno u podne tiskovnom konferencijom obratio se SDP, Marijan Cesarik, predsjednik GO SDP Požega, kandidat za župana Željko Samardžija i predsjednik ŽO SDP Zdravko Ronko, koji je ušao u drugi krug kao kandidat za požeškog gradonačelnika.

Željko Samardžija nije ušao u drugi krug, jer je dosadašnji župan Alojz Tomašević odnio natpolovičnu većinu glasova u prvom krugu. – Zahvaljujem se biračima koji izašli na birališta, posebno onima koji su nama dali svoj glas. osobno mislim da smo nekoliko postotaka podbacili, 3 do 4%, koje smo po mojim predviđanjima još trebali osvojiti. Obzirom koliko smo radili, koliko malo vremena je bilo u kampanji, tako da nismo doprijeti do svih ljudi u svim naseljima na području cijele županije, toliko smo i dobili. Čestitao bih svima koji su ušli u izbornu utrku a posebno pobjednicima - istakao je Željko Samardžija.

Zdravko Ronko koji je izborio ulazak u drugi krug izbora za požeškog gradonačelnika s Darkom Puljašićem koji ima osjetno veću prednost u broju glasova, zahvalio se medijima na korektnosti praćenja izborne kampanje.

- Činjenica je da je na ove izbore od upisanih 21.962 glasača glasovanju pristupilo 11.256 građana Požege. Za program SDP-a koji je nudio jeftinije i racionalnije izvršne vlasti bez uhljebljivanja i s 4 mil uštede, dva puta većeg iznosa za novorođene sugrađane i dva puta više stipendija, besplatnog vrtića za treće i svako daljnje dijete, besplatnog parkiranja za umirovljenike, boljih uvjeta za branitelje, njihove udruge i više novca za obilježavanje događaja iz Domovinskog rata, više novca za rad sportskih udruga i sportskih manifestacija, vraćanja stipendija vrhunskim sportašima, smanjenja cijena gradskih komunalija, racionalizacije gradskih tvrtki, dovršetka projekata izgradnje i rekonstrukcije još iz našeg mandata (sportska dvorana, knjižnica, muzej, poslovna zona), konačnog povlačenja sredstava iz fondova EU jer prethodna vlast nije za kapitalne projekte priskrbila niti jedan Euro, glasovala su 2.633 građana, a kod 19.345 građana uključujući i one koji su glasovali na način da nisu ni izišli na izbore, taj naš program nije naišao na prolaz, kao što ni HDZ-ov program nije imao prolaz kod 17.017 građana. No, volju građana, kakva god ona bila, svidjelo se to nekom ili ne, treba poštovati. Poštujem dakle, i zahvaljujem se timu, aktivistima i suradnicima na zalaganju u približavanju našeg programa što većem broju građana. Nama ostaje i mogućnost donijeti odluku da u naredna dva tjedna pokušamo taj program još više približiti – zaključio je Ronko na tiskovnoj konferenciji.

Tekst/foto: Vladimir Protić