Utorak, 20 Lipanj 2017 09:12

Za predsjednicu ponovno Antonija Pavlović i u novom mandatu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE VELIKA -

VELIKA – Kao treća općina, svoju konstituirajuću sjednicu provela je i općina Velika, te dobila novi saziv vijeća i predsjednicu vijeća. Za predsjednicu općinskog vijeća je izabrana dosadašnja predsjednica, Antonija Pavlović (HDZ), kojoj su jednoglasno povjerenje dali svi vijećnici, da i u IMG 1404narednom četverogodišnjem mandatu vodi vijeće. Neće u tome imati puno problema, jer u sastavu vijeća ima 11 vijećnika iz HDZ-a, većinu će podržati i 1 vijećnica HSS-a Martina Lukić. U oporbi tako ostaje 1 vijećnik s NL Željko Larva, 1 vijećnik SDP-a Alen Solić, i 1 vijećnik NL Robert Radman. U vijeće je umjesto nositelja liste Vlade Bobana, pošto on kao izabrani načelnik ne može imati i dužnost vijećnika koja je nespojiva dužnost, ušla Zorica Adžić. Tako su ispred HDZ u vijeću još slijedeći izabrani vijećnici: Vlado Vinčić, Dario Ivković, Ivan Matijević, Anamarija Sikirić, Dražen Kolundžić, Ivica Adžaga, Mario Vukoje, Pero Miholić, Anka Kraljević. Za zamjenika predsjednice vijeća izabran je Ivan Matijević.

Konstituirajuću sjednicu vodila je predstavnica Ureda državne uprave u Požegi, Antonija Jurković, pred kojom su svi izabrani vijećnici položili prisegu. Na sjednici su izabrani i članovi pojedinih odbora, komisija, predloženi i članovi u upravu Dječjeg vrtića i komunalnu tvrtku Tekija. Pred novo izabranom predsjednicom i izabranim vijećnicima prisegu su položili načelnik općine Vlado Boban i njegov zamjenik Ivica Potočanac.

IMG 1406U znatno mirnije vode uplovio je načelnik Vlado Boban, jer je u dosadašnjih četiri mandata uspio vratiti sve dugove, postaviti općinu u financijsku stabilnost, završiti novi dječji vrtić, obnoviti domove, a istovremeno i obnavljati infrastrukturu u selima i naseljima. Mirno će biti i donositi odluke za općinu Velika jer u Općinskom vijeću ima znatnu većinu. - Ovdje rezultati sve govore. ovo je meni peta konstituirajuća sjednica, od 2006. godine. Mislim da smo svi mi ovdje tu samo radi jedne stvari, a to je napredak naše općine. Prošli saziv je bio izuzetno kvalitetan, jednoglasno smo donosili odluke uvažavajuće sve prijedloge i primjedbe što je sve za dobrobit ovog našeg kraja. Drago mi je što su u vijeću vijećnici iz gotovo svih mjesta naše općine, a vodili smo računa i o zastupljenosti branitelja, žena i mladih – rekao ja načelnik općine Vlado Boban.

Tekst/foto: Vladimir Protić