Četvrtak, 07 Lipanj 2018 16:52

Prvi puta sjednica Gradskog vijeća nije održana zbog nedostatka kvoruma

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

9. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGE BIT ĆE SAZVANA PONOVNO ZA SUTRA 8. LIPNJA -

POŽEGA – Prvi puta se dogodilo da sjednica Gradskog vijeća grada Požege nije održana zbog nedostatka kvoruma. Dogodilo se to danas na 9. sjednici Gradskog vijeća, kada je prozivci i početku sjednice nazočilo samo 10 vijećnika, od 21 člana Gradskog vijeća.

Predsjedniku Gradskog vijeća prof. dr. sc. Željku Glaviću preostalo je samo jedno, da nakon konstatacije da ima samo 10 vijećnika, prekine sjednicu i novu sazove prema članku 82. Poslovnika za sutra, petak, 8. lipnja u 16 sati. Nazočno je bilo samo 9 vijećnika HDZ-a i jedna vijećnica HSU. Iako su došle na početak sjednice i dvije vijećnice SDP-a, sagledavši situaciju da neće biti dovoljno kvoruma, napustile su sjednicu prije njenog službenog početka, ne želeći davati legitimitet sjednici svojom nazočnosti. Vijećnici koji nisu bili nazočni bit će žurno pozvani pismenim putem.

- Žao mi je što jedan od članova zbog tehničkih problema nije stigao na sjednicu. Održat ćemo je sutra, no to samo dokazuje jednu neozbiljnost u sudjelovanju u demokraciji i donošenju odluka za ovaj grad – rekao je na kraju gradonačelnik Darko Puljašić i ponovno pozvao i dječjeg gradonačelnika i dječjeg predsjednika Gradskog vijeća, da sutra ponovno nazoče sjednici Gradskog vijeća kao gosti.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska