Četvrtak, 14 Lipanj 2018 13:45

Tradicionalni prijem za najmlađe sumještane u općini Jakšić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POKLONE PRIMILO 15 BEBA ROĐENIH U RAZDOBLJU OD PROSINCA 2017. DO 1. LIPNJA 2018. GODINE -

JAKŠIĆ – Ponosni smo uz to što je naš vrtić pun, ali iskreno, moja želja je da nastavimo taj dobar trend. Dugi niz godina od 2001. godine imamo više rođenih nego umrlih, ali želio bih da imamo i više novorođenih, da dođemo u razinu onih godina, primjerice 2005. godine kada smo imali do 60 novorođenčadi. Prošlu smo godinu završili s 40 najmlađih sumještana, ali evo želja nam je da taj broj poraste - riječi su Ivice Kovačevića, načelnika općine Jakšić prilikom prijema i darivanja svojih najmlađih sumještana na kojem je bio i njegov zamjenik Mile Barišić.

Već tradicionalni prijem upriličen je u Općinskoj vijećnici u Jakšiću kojom prilikom je poklone primilo 15 najmlađih sumještana rođenih u razdoblju od prosinca 2017. godine do zaključno 1. lipnja 2018. godine.

Kao i svaki put, kroz punih deset godina načelniku Kovačeviću je jedna od najugodnijih zadaća prijem svojih najmlađih sumještana koji su budućnost jakšićkog kraja.

- Promijenili smo odluku o darivanju i sada prvo dijete dobiva 1000 kuna, drugo dijete u obitelji 1500 kuna, treće dijete u obitelji 2000 tisuće kuna, četvrto dijete u obitelji 3000 kuna i za svako sljedeće dijete u obitelji uvećavamo naknadu za tisuću kuna. Nastojali smo i uspjeli iz proračunao osigurati dodatna sredstva. Evo desetak godina smo išli s iznosom od tisuću kuna po svakom djetetu, sad smo za svako naredno podigli iznos kako bi i tako pomogli mladim obiteljima i njihovim početnim koracima – zaključio je Ivica Kovačević.

Tekst: D.K. Foto: Kronika požeško-slavonska