Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 10:32

Zaposlenim ženama dodijeljeno dodatnih 20 bicikala

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT „PUK 40“ -

POŽEGA - Početkom travnja započela je provedba projekta „PUK 40“ kojim je na ugovor od 24 mjeseca zaposleno 40 žena koje su bile prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a. Trenutno zaposlene žene pružaju pomoć u kući za više od dvije stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Požege, a kako bi svoje zadatke mogle izvršavati na vrijeme i s lakoćom na korištenje im je dano 40 bicikala. Prva pošiljka stigla je u travnju, dok je danas uručeno još 20 dodatnih bicikala.

- Dodatnih 20 bicikala nabavili smo od sredstava koja su preostala nakon edukacija. Ovo je višemilijunski projekt koji se provodi do 2020. godine i potpuno je financiran od Europske unije. Zaposlili smo naše teško zapošljive sugrađanke, a sada već imamo i preko 200 korisnika koje imamo na području grada Požege koji su, koliko čujemo s terena, vrlo zadovoljni ovim načinom skrbi. Kroz ovakve projekte Vlada RH je prepoznala potrebu i ovaj projekt ide dalje, najavljeno je čak kako će biti osnažen, posebice kadrovski, stoga mi je drago da smo nabavili dodatnih 20 bicikala koje će naše žene koristiti u ovom hvale vrijednom poslu. - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Paralelno s radom, zaposlene žene završile su i edukacije – Gerontodomaćica i Pomoćni kuhar te dobile uvjerenje koje ima status javne isprave i može se upisati u e-radnu knjižicu, čime će zaposlene žene biti konkurentnije na tržištu rada.

Projekt financira Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, u sklopu otvorenog poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Korisnik projekta je Grad Požega, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, Centar za socijalnu skrb Požega te Dom za starije i nemoćne osobe Požega. Ukupna vrijednost projekta je 5.476.839,44kn, a trajanje projekta je 28 mjeseci.

Tekst/foto: Grad Požega