Srijeda, 10 Listopad 2018 13:55

Završeni radovi na izgradnji šetnice uz Veličanku

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Na radost brojnih sugrađana Požega je bogatija za još jednu šetnicu i to onu uz rijeku Veličanku. Nova šetnica duga je gotovo 2 kilometra i to s čak 77 stupova javne rasvjete. Radove na izgradnji javne rasvjete provela je tvrtka Elektroteam, a njihova je vrijednost 607 tisuća kuna, dok je radove na postavljaju kocki odradila tvrtka Presoflex gradnja i njihova je vrijednost 250 tisuća kuna. Cijelom dužinom šetnice bit će postavljene klupe i košarice za otpad.

Novouređeni prostor obišli su danas gradonačelnik Darko Puljašić i voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda Miroslav Taborski.

- Požežani su dobili još jednu prekrasnu šetnicu gdje mogu sigurno i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i uživati uz uređeni potok Veličanku. Posebno se zahvaljujem Hrvatskim vodama jer smo zajedničkim snagama uredili ovaj prostor. Započeli smo i s izgradnjom šetnice kod Babinog vira, također u suradnji s Hrvatskim vodama. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Dodao je kako u Požegi zadnjih 20 godina nije bilo većih opasnosti od poplava upravo zbog zalaganja i suradnje s Hrvatskim vodama pri čemu su u istočnom dijelu grada napravljena još dva nasipa koji su dodatna zaštita gradu od sve češćih bujičnih poplava