Petak, 12 Listopad 2018 16:44

Župan Tomašević obišao radove na cesti Brekinska - Goveđe Polje i Gornja Obrijež - Donja Obrijež - Kapetanovo Polje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Požeško - slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je danas završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje, čija je ukupna duljina 1000 metara, a vrijednost oko 850 tisuća kuna.

+ Kao što je poznato i vidljivo te sukladno mojim obećanjima, ali i izvrsnoj suradnji s gradonačelnicima i načelnicima, Požeško - slavonska županija se brine za ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, pogotovo kad su u pitanju županijske ceste. Upravo zato, na temelju prijedloga i kvalitetne suradnje s gradonačelnikom Lipika, odlučili smo staviti u plan i ovu cestu koja dosad nije bila asfaltirana, ali je prometna jer se njome služi znatan broj poljoprivrednika i privrednika, a isto tako povezuje i dvije županije - rekao je župan.

+ Posebna vrijednost ove ceste jest u tome što povezuje Požeško – slavonsku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, dakle Grad Lipik i Općinu Dežanovac te omogućuje bolju gospodarsku aktivnost jer ovo je područje na kojem se ljudi intenzivno bave poljoprivredom - istaknuo je gradonačelnik Kasana te dodao kako uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije te institucija poput ŽUC-a vodimo građane Lipika i okolnih naselja prema boljem i ljepšem mjestu za život.

Župan je danas obišao i radove na cesti Gornja Obrijež – Donja Obrijež, prema Kapetanovom Polju. U Donjoj Obriježi se radi o rehabilitaciji postojećeg donjeg sloja koji je bio degradiran. Pristupilo se izvođenju radova na prometnici širine pet metara i dužine 2600 metara gdje se stavio završni habajući sloj. Cijena radova približno iznosi 1,2 milijuna kuna, a posljednjih četiri do pet godina u naseljima Veliki Banovac te Donja i Gornja Obrijež izvršena je obnova asfaltnog tepiha dužine između šest i sedam kilometara.