Četvrtak, 07 Veljača 2019 14:10

Uređuje se i Željeznička ulica, posljednja bez asfalta u Vidovcima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GRAD POŽEGA NASTAVLJA S RAVNOMJERNIM RAZVOJEM I PRIGRADSKIH NASELJA - 

POŽEGA – I posljednja neasfaltirana ulica u Vidovcima, Željeznička ulica u roku 60 dana dobit će potpuno novo lice i asfaltirani kolnik. To je još jedan primjer ravnomjernog razvoja grada ali i prigradskih naselja grada Požege. Još je to jedno od obećanja koje je dao u svojoj kampanji, tada kandidat za gradonačelnika Darko Puljašić, koji je sada obišao i početak radova u Željezničkoj ulici.

Željeznička ulica duda je 264 metra, dobit će asfaltirani kolnik širine 5,5 metara s omeđenim betonskim rubnjacima, odvodnjom oborinskih voda u dužini od 362 metra sve do željezničke pruge i novom LED rasvjetom na svakom stupu nisko naponske elektro mreže u ulici. - Ukupna vrijednost ovih radova je 975 tisuća kuna, a stanovnici će dobiti uređenu ulicu u punom profilu i sve ono što zahtijeva 21. stoljeće. Ovo je zadnja ulica u prigradskom naselju Vidovci koja nije asfaltirana, i to je bila naša obveza u skladu s planom prema kojem Grad Požega ravnomjerno uređuje i svoja prigradska naselja. Žao mi je što je za stanovnike ove ulice to dugo trajalo, no zaista velikim naporima smo uz zajednički dogovor stanovnika i tvrtki koje ovdje rade riješili imovinske probleme i zahvaljujem svima koji su pristali odreći se i malo svojih kvadrata, jer sada im donosimo dobar i kvalitetniji život u ulici - rekao je gradonačelnik Puljašić koji je dodao da će u ovoj ulici biti dozvoljena brzina prometovanja od 30 km/sat.

Radove izvodi zajednica ponuditelja Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o. Požega koji imaju rok od 60 dana za završetak radova. Radovi dobro teku i Mile Šutalo, direktor Cesta Požega koji trenutno radi na kopanju šahti i kanala za oborinsku odvodnju taj rok ne dovodi u pitanje i kaže da će sve biti urađeno u roku.