Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 11:35

Blagdanski posni ručak za građane na veliki petak ususret Uskrsu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

GRAD POŽEGA, TZ, UDRUŽENJE OBRTNIKA I OBRTNIČKA KOMORA ZAJEDNO PRIPREMAJU  -

POŽEGA -  Grad Požega, TZ grada Požege, Obrtnička komora Požega i Udruženje obrtnika Požega zajedno pripremaju povodom Uskrsa i uskršnjih blagdana nekoliko manifestacija. Najavljeno je to na tiskovnoj konferenciji u gradu Požegi za vrijeme od 18. do 20. travnja, a uz tradicionalni blagdanski posni ručak za građane, najavljen je i Uskršnji sajam, radionice uskršnjih dekoracija.

 - Tradicija nalaže da se zaista podružimo u tjednu kada nam dolazi najveći kršćanski blagdan, Uskrs. Prilika je i da naši vrijedni OPG-ovci ponude na Uskršnjem sajmu sve ono što proizvode, pokažu i promoviramo tu njihou proizvodnju, od Požege, cijele Požeštine i cijele Slavonije. Poziva građane Požege da dođu i zajedno sa nama podijele ovu dobrotu, da budemo bolji jedni prema drugima, da uživamo u onome što nema je pripremila TZ grada Požega, Udruženje obrtnika Požega i Obrtnička komora Požeško-slavonske županije. Zajedno s gardom Požega svi se trude da uživamo u ovim danima proje blagdana Uskrsa, da se družimo zajedno i u krugu svojih najbližih. Posebno pozivam i goste grada Požege, a posebno brojne Požežane koji se vraćaju za blagdane u svoj grad da nam se pridruže u svim manifestacijama, da vide da je ovdje ipak najljepše za život  – istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, pozivajući sve na dolazak i druženje.

Uskršnji sajam najavila je direktorica turističkog ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak – Uskršnji sajam u Požegi trajat će tri dana, od 18. do 20. travnja od 10-18 sati, a u subotu od 10 – 14 sati. Sajam se organizira već četvrtu godinu za redom, a prilika je da nam se predstave sa svojim proizvodima brojni OPG-ovci i obrtnici.  Ove godine izlagat će domaći kolači, koji su pred blagdan posebno interesantni, domaći suhomesnati proizvodi, sirevi, med i medni proizvodi, bučino ulje, aronija sokovi i pekmezi, nakit i suveniri, košare, svijeće, uskrsne dekoracije, reklje i drugo. Za vrijeme sajma od 10 – 12 sati održavat će se i radionica izrade uskršnjih dekoracija koju će voditi Domaća radinost Irene Zlomislić. U subotu 20. travnja Konjogojstvena udruga Vallis Aurea organizira vožnju kočijom besplatnu za posjetitelje sajma.

Već tradicionalno Udruženje obrtnika Požega i Obrtnička komora PSŽ organiziraju posni blagdanski ručak za sve građane i posjetitelje sajma. – Povodom Uskrsa petu godinu za redom, na veliki petak 19. travnja od 11 sati, organiziramo i pripremamo 1.000 porcija perkelta od soma s tijestom i srimuša s jajima. Ovo je samo jedan prilog i akcija obrtnika, koji su se i prošle godine pokazali kao jedna od vitalnijih grana našeg gospodarstva. Obrtništvo je konačno prošle godine zabilježilo rast i pozitivnu tendenciju razvoja. Veći je broj obrtničkih radnji ali i broja radnika koji rade kod obrtnika. želimo ovom akcijom pokazati jednu jednakost među ljudima i svima osigurati jedan posni blagdanski ručak, širiti prijateljstvo, pomoći drugima i potrebitima – istakao je predsjednik Obrtničke komore Ante Bilobrk, poznati ugostitelj i vrsni kuhar, tako da svi s nestrpljenjem očekuju ove delicije.