Četvrtak, 18 Travanj 2019 14:03

Spojna cesta Stara Lipa – Nova Lipa dobiva novi sloj asfalta

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

NA ZAHTJEV GRAĐANA MODERNIZIRA SE LOKALNA PROMETNICA -

NOVA LIPA - Na dionici Nova Lipa – Stara Lipa postavlja se novi asfaltni sloj, a intenzivne radove koji će biti gotovi danas do kraja dana obišao je i gradonačelnik Darko Puljašić. Riječ je o zahvatu u dužini od 500 metara i širini od 4 metra na kojemu se radi kompletno presvlačenje kolnog zastora s cestovnim kanalima koji će se u sklopu tih aktivnosti očistiti kako bi se cesta zaštitila.

- Kroz dugi niz godina pohaban je asfaltni sloj na ovoj cesti što građanima stvara problem s komunikacijom. Odlučili smo napraviti kompletno presvlačenje kolnog zastora s kanalima čime će, nadamo se, naši sugrađani dobiti kvalitetnu, moderniziranu i sigurnu prometnicu. Ovo je još jedna potvrda da Grad Požega sustavnim širenjem gradskog prstena pokazuje kako je svaka ulica i svako naselje jednake važnosti kao i središte grada. Svi sugrađani moraju imati jednake uvjete primjerene 21. stoljeću i mi ćemo nastaviti kontinuirano razvijati cijelu Požegu - rekao je gradonačelnik Puljašić i najavio modernizaciju nekih gradskih ulica, poput Janka Matka i Pakračka. Planiraju se još neke investicije dok se prvo vide i saniraju sva oštećenja koja su nastala za vrijeme zime. Nasuta je cesta Komušina – Laze koja je preko zime pretrpjela određena oštećenja.

Radove izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak, a njihova vrijednost je 200 tisuća kuna s PDV-om i u cijelosti je financirana iz održavanja prometnica.