Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019 12:23

Najveći društveni dom u Požegi dobiva novo ruho i postaje najštedljiviji

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

RADOVI NA ENERGETSKOJ OBNOVI DRUŠTVENOG DOMA DERVIŠAGA U PUNOM JEKU - 

DERVIŠAGA – Radovi ne energetskoj obnovi i uređenju Društvenog doma u Dervišagi u punom su jeku, a radove je u nazočnosti članova Mjesnog odbora Dervišaga obišao požeški gradonačelnik Darko Puljaši Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

- Nastavljamo s ravnomjernim razvojem našega grada i njegovih prigradskih naselja koja su sastavni dio. Društveni dom u Dervišagi od velikog je značaja za stanovnike jer se ovdje odvijaju razna društvena događanja, kao i vjerski obredi. Predvidjeli smo i izgradnju pristupne rampe kako bismo svim našim starijim i slabije pokretnim sugrađanima olakšali korištenje ovoga prostora. Uskoro kreće obnova i Doma u Mihaljevcima, te obnova Sportske dvorane Sokol u Požegi – rekao je gradonačelnik Puljašić i istakao da je ovo najveći društveni dom na području grada Požege.

Ciljevi projekta su ulaganje u uređenje objekta društvene građevine u Dervišagi, s ciljem smanjenja potrošnje energije i energetskih ušteda, a u tu svrhu će se provesti energetska obnova, što će dovesti do ispunjenja kriterija natječaja i dovesti do racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška energije. Planirana je zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Time će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 116 tisuća kWh godišnje ili 54,08% na godišnjem nivou te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.

Ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna, a bespovratna sredstva 950 tisuća kuna. Grad Požega sufinancira će projekt s 640 tisuća kuna. Projektne aktivnosti moraju biti završene u roku od najkasnije 24 mjeseca od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i moraju biti završeni do 7. rujna 2020. godine.