Četvrtak, 23 Svibanj 2019 13:48

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na Aglomeraciji Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

U SKLOPU PROVOĐENJA PROJEKTA POBOLJŠANJE VODNO-KOMUNALNE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJU AGLOMERACIJE POŽEGA - 

  • veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
POŽEGA - U prostoru vijećnice Grada Požege održano je svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova u sklopu provođenja projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega između naručitelja radova Tekija d.o.o. Požega i odabranog ponuditelja: Zajednica gospodarskih subjekata Koming d.o.o., Koprivnica, Niskogradnja Marijanović d.o.o. , Kaptol i Promet građenje d.o.o. Požega. Ukupna vrijednost predmetnih radova iznosi 114.674.755,34 kn i sufinancirana je sredstvima Europske unije. Aglomeracije Pleternica i Požega dva su najveća projekta vezana uz sustav odvodnje u Požeško-slavonskoj županiji ukupne vrijednosti oko 350 milijuna kuna s PDV-om.

Izgradnjom sustava vodovoda, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Požege pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja i zaštiti čovjekovu okolinu. Projekt obuhvaća novogradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogrdnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

- Hvala za svu onu potporu koju smo od strane Hrvatskih voda, a i svih vas ostalih sudionika, osjetili ponajviše u posljednje dvije godine. Očuvanje prirode, ovog prekrasnog Bogom danog okoliša je od iznimne važnosti kako bismo uspješno očuvale sve one priprodne resusre koje Slavonija ima kako bi ljudi na ovom području živjeli dobro i kvalitetno. Posebno se zahvaljujem gospodinu Koliću, direktoru Tekije, kao i njegovom timu koji su ovaj projekt doveli do kraja Ovim projekom grad Požega i Požeština dobivaju budućnost. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić u svojemu uvodnom obraćanju.

- Ovo je značajan dan za grad Požegu te općine Veliku i Brestovac, kao i za Hrvatske vode. Riječ je o projektu koji ima potporu sredstava EU, a ovo današnje potpisivanje Ugovora upravo s izvođačem radova predstavlja realizaciju koju do sada nismo imali. Mi ćemo i dalje davati svoj doprinos i biti uz vas jer razumijemo da vam nije lako. – poručio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Predmetni radovi podijeljeni su u tri grupe, a odnose se na izgradnju vodovoda Velika - Požega i DMA zone, izgradnju novih kanalizacijskih mreža naselja Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac te izgradnju kanalizacijskih mreža grada Požege.

- Zahvaljujemo se timu Hrvatskih voda koji su od početka radili s nama na ovome projektu. Početak radova očekujemo najkasnije u roku od 35 dana od dana potpisivanja Ugovora, dok je završetak planiran 850 dana od datuma početka radova. – rekao je Ante Kolić, direktor Tekije.

Ukupna dužina projektirane kanalizacijske mreže iznosi 31 km, a magistralnog vodovoda 14,8 kn ili ukupno 45,8 km, 8 crpnih stanica na sustavu kanalizacije i 23 mjerno-regulacijskih okana DMA zona na vodovodnoj mreži

Ugovor su potpisali direktor Tekije d.o.o Ante Kolić i Nedjeljko Potroško, direktor tvrtke Koming d.o.o. i predstavnik zajednice ponuditelja izvođača. Svečanosti su prisustvovali i domaćin, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, njegov zamjenik Damir Vukmirić, gradonačelnika Pleternica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon, načelnik Velike Vlado Bodan, načelnik Brestovca Zdravko Mandić, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu Davorin Piha, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda Miroslav Taborski, koordinator poslovanja Tekije Stjepan Vukušić i rukovoditelj razvojno-tehničkog sektora tvrtke Tekija Milan Beslić.