Srijeda, 12 Lipanj 2019 13:41

Novi natječaj donosi 200 tisuća kuna za unapređenje turizma

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

GRAD POŽEGA I OVE GODINE POTICAT ĆE RAZVOJ TURIZMA I SMJEŠTAJNIH KAPACITETA - 

POŽEGA – Protekle godine grad Požega je namijenio 150 tisuća kuna za razvoj turizma, koji su se pokazali odličnom potporom za sve one koji su razmišljali o uređenju smještajnih kapaciteta. Tako je grad Požega dobio novih 50 ležaja na šest lokacija i kod šest poduzetnika, za što je isplaćeno 145 tisuća kuna. Svakako ohrabreni ovim uspjehom, a imajući u vidu da grad Požega još uvijek ima malo smještajnih kapaciteta, te da je velika potražnja za ležajevima tijekom cijele godine, gradonačelnik Drago Puljašić najavio je raspisivanje novog Javnog natječaja za dodjelu bespovratnih potpora.

Ove godine planiran je iznos 200 tisuća kuna u Proračunu grada Požege, a sredstva će se dodjeljivati za nove smještajne kapacitete i podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta. Potpora može iznositi od 2 tisuće kuna po ležaju u objektu dvije zvjezdice, do 5 tisuća kuna po ležaju u smještajnom objektu sa pet zvjezdica.

- Naš glavni ograničavajući faktor u ozbiljnom bavljenju turizmom su smještajni kapaciteti, te nam je namjera motivirati sve koji su voljni krenuti u svoju poduzetničku avanturu i pojačati turističku ponudu grada Požege. Požega ima odlične turističke potencijale i želimo pomoći svim građanima koji žele svoje kapacitete pretvoriti u turističke i podići kvalitetu i kategoriju smještaja. Požega ne želi razvijati masovni turizam, nego isključivo ići na kvalitetu i izvrsnost smještaja – rekao je gradonačelnik Puljašić nakon najave novog Javnog natječaja koji ističe da turizam može za naš kraj biti veliki prosperitet i donijeti novi dohodak našem stanovništvu.

Uvjete Javnog natječaja predstavila je direktorica TZ grada Požege, Silvija Podoljak, koja je na čelu povjerenstva za dodjelu potpora za unapređenje turizma. Na osnovu prijedloga povjerenstva odluku o potpori donosi gradonačelnik Darko Puljašić koji smatra da će i ove poticajne mjere navesti nove poduzetnike koji se žele baviti turizmom.