Utorak, 02 Srpanj 2019 10:05

Održana 6. sjednica Savjeta mladih Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Savjet mladih Grada Požege održao je svoju 6. sjednicu na kojoj se našlo pet točaka dnevnog reda. U okviru svoga djelokruga Savjet mladih raspravlja o pitanjima značajnim za rad Savjeta, kao i o pitanjima iz djelokruga rada Gradskog vijeća Grada Požege koja su od interesa za mlade te daje mišljenja Gradskom vijeću prilikom donošenja različitih akata.

Tako su članovi Savjeta mladih na sjednici održanoj u petak 28. lipnja raspravljali o Izvješću s Kongresa Koordinacije savjeta mladih RH održanog u travnju ove godine u Požege te o Norijadi za srednjoškolce održanoj krajem svibnja.

Najzanimljivija točka bila je "Graffiti Jam 2k19" pod kojom je odlučeno kako će Savjet mladih predložiti Gradu Požegi stvaranje "Graffiti free zone" gdje bi se svi vični crtanju sprejevima mogli umjetnički izražavati, bez da crtaju ilegalno po raznim fasadama zgrada ili kuća jer zasigurno se radi o urbanoj vrsti umjetnosti, a ne o vandalizmu. Ako Savjet mladih Grada Požege dobije podršku Grada Požege za ovaj projekt planira se napraviti "Graffiti Jam 2k19", odnosno svojevrsno druženje i natjecanje raznih grafitera gdje bi se pravili grafiti sa zadanim motivima i temama.

Pod posljednjom točkom Razno raspravljalo se u sudjelovanju na budućim aktivnostima Koordinacije savjeta mladih RH. Sve točke Dnevnog reda jednoglasno su usvojene.

Izvor: Savjet mladih Grada Požege