Ispiši ovu stranicu
Utorak, 16 Srpanj 2019 12:39

Održana redovna koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Redovnu koordinaciju s načelnicima općina i gradonačelnicima gradova sazvao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Požeško-slavonska županija nalazi se pred nekoliko velikih događanja na nacionalnoj razini na kojima se županija može prezentirati, a imaju veliki značaj u razvoju turizma županije.

- Dalje nastavljamo tragom europskih projekata, informiramo javnost što se to radi u Županiji te koje projekte imaju gradovi i općine. Ponosan sam što smo jedna od Županija koja je do sada ostvarila najviše sredstava iz EU fondova. Pri kraju smo realizacije projekta „Svijet graševine“ koji smo nedavno sa vlasnikom Kutjeva d.d. definirali i projekt se privodi finalizaciji. Ove godine Dani hrvatskog turizma održati će se u Slavoniji, a Požeško-slavonska županija bit će domaćin 05. listopada. Planirano je prezentiranje grada Kutjeva i Kutjevačkog vinogorja kao glavne turističke atrakcije. Ujedno 1. listopada kreće i Međunarodna biciklistička utrka CRO Race, koja će imati start u Osijeku, a cilj u Požeško-slavonskoj županiji kroz koju bi se provezla većina kilometara utrke. Županija će povodom utrke imati par sati televizijskog prijenosa na međunarodnoj razini s područja općina i gradova. Također je planirana prezentacija domaćih gospodarstvenika i OPG-ovaca putem te medijske pozornosti koju će omogućiti televizijski prijenos utrke. Točka Dnevnog reda također je i izgradnja sigurne kuće, nekoliko Županija je ostvarilo sukladno zakonu ili prijedlogu Vlade RH osiguravanje sigurne kuće. Mi na svom prostoru nemamo sigurnu kuću, ali ustrajati ćemo u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb, policijom i sudskim institucijama definirati na koji način će to biti ostvareno. – izjavio je župan Alojz Tomašević.

Točke Dnevnog reda bile su: 1. Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji, 2. Osiguravanje sigurne kuće, 3. CRO Race, 4. Zaklada fra Mladen Hrkać, 5. Dani hrvatskog turizma, 6. Razno.

Galerija slika