Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Srpanj 2019 14:31

Radovi na energetskoj obnovi Društvenog doma u Dervišagi su pri završetku

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

DERVIŠAGA - Na zgradi Društvenog doma u prigradskom naselju Dervišaga pri završetku su radovi energetske obnove vrijedni 1,6 milijuna kuna, od čega je 954 tisuće bespovratnih sredstava iz Europske unije. Dom će biti u funkciji do 5. kolovoza, a potpuni dovršetak svih radova očekuje se do kraja kolovoza.

Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Cilj projekta energetske obnove je ulaganje u uređenje objekta društvene građevine što će u konačnici smanjiti potrošnju energije i njenog racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška.

Izmijenjena je postojeća stolarija, ugrađena je nova, uređena je fasada čime su odrađeni potrebni radovi kojima se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Tim radovima će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjoj razini te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.

Ukupna vrijednost projekta je 1.594.219,23 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.563.514,23 kuna, a bespovratna sredstva 954.808,54 kuna. Grad Požega sufinancira projekt s 639.410,69 kuna.

U zgradi su smještene i humanitarna te braniteljska udruga, a prostor mogu koristiti i svi građani. Nakon završetka radova zgrada će se, uz funkcionalnost, potpuno opremljenu kuhinju te najveću rashladnu jedinicu u Požeško-slavonskoj županiji, odlikovati i znatnom energetskom uštedom.

Galerija slika