Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Rujan 2019 09:43

Grad Pakrac ustupio korištenje gradskog automobila

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZA PRVAŠIĆE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU KOJI PUTUJU U DARUVAR - 

Kada je školsko zvono 9. rujna označilo početak nove školske godine, označilo je početak i novih školskih koraka za naša tri mala sugrađanina, Davida Faktora, Dorijana Klarića i Minju Kukić koji su u prvi razred krenuli u Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar.

Uzbuđenje je za sve, razumljivo, veliko, a kako bi im olakšao i pomogao u prijevozu, Grad Pakrac roditeljima je ustupio na korištenje gradski automobil za vrijeme trajanja školske godine s kojim će svoje prvašiće nesmetano moći voziti u školu. Malim „putnicima“ i njihovim roditeljima gradonačelnica Anamarija Blažević je za uspješan početak školske godine uručila prigodne poklone te poželjela puno veselja u novoj školi.

David i Dorijan se već poznaju jer su od 5. godine zajedno pohađali i vrtić daruvarskog centra Rudolf  Steiner čije je putne troškove snosio Grad Pakrac, pa je ovo samo nastavak suradnje s roditeljima i pomoći, a ove godine im se pridružila i Minja. Tako će svakodnevno ova mala ekipa zajedno putovati u svoju novu školu, a svaki put će ih voziti netko od roditelja po dogovoru.

- Grad Pakrac se obvezao snositi sve troškove održavanja automobila dok roditelji snose troškove goriva. U dogovoru s roditeljima željeli smo na neki način izaći u susret i olakšati put našoj djeci. To nisu nikakva značajna sredstva iz proračuna, ali smatram da treba pomoći jer zaista svako dijete ima pravo na obrazovanje. Na kraju, to je i naša obveza kao društva općenito - rekla je gradonačelnica Blažević.

Da im je ovaj ustupak ogromna pomoć potvrdili su nam i Minjin otac Predrag te Dorijanova majka Antonija rekavši kako bi nekim obiteljima zbog različitih tužnih ekonomskih ili životnih okolnosti jednostavno bilo neizvedivo vlastito dijete voziti u školu, stoga su na ovoj gesti Grada Pakraca neizmjerno zahvalni.

Uz svakodnevni raspored u daruvarskoj školi, za koju roditelji naših prvašića imaju samo riječi hvale, u iščekivanju su odgovora iz resornog ministarstva s još više od 600 djece i mladih s teškoćama koji pohađaju centre za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj, hoće li se i njihovoj djeci odobriti prijeko potrebni asistenti u nastavi.

Pakrac prvašići s teškoćama u razvoju 1

Tekst i foto: Iva Širac, Pakrački list