Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 14:54

Miroslav Bartolović državni prvak na natjecanju u oranju s plugovima ravnjacima predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u Rusiji

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Župan Alojz Tomašević ugostio je državnog prvaka natjecanja u oranju, Miroslava Bartolovića, koji će predstavljati našu zemlju na Svjetskom natjecanju u oranju u Sank Peterburgu. Prijemu su prisustvovali načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i predsjednik Udruge orača Požeško – slavonske županije Branko Pilaš.

Miroslav Bartolović iz Alilovaca, na 17. Državnom natjecanju u oranju traktorima koje je održano na području polja „Bečko Zvono“ u općini Sunja bio je najbolji s plugom ravnjakom. Izrazio je ponos što će predstavljati Hrvatsku, no također je opisao sve izazove s kojima se susreće na natjecanjima.

-U Sunji smo imali svoj tim orača, nas osam i svi smo bili kao jedan, dogovorno smo se pripremali za natjecanje. Bilo je teško no puno je lakše kada je više ljudi uključeno u trening, jer kada netko promatra može se dobiti bolji pogled i ispraviti neke greške ako ih ima. Na natjecanju smo imali sreće u izvlačenju startnih brojeva, parcela je bila dosta ravna osim na jednom dijelu, ali ništa nije problem za pravoga orača. Ove godine smo iznajmili plug za potrebe natjecanja jer svoj plug nemamo, što predstavlja problem u treniranju tokom godine, ali i ograničava mlađim generacijama koji bi htjeli naučiti – rekao je Miroslav Bartolović.

-Čestitam na velikom uspjehu, na trudu i volji da se ostvare odlični rezultati. Vjerujem da nije bilo lako, pogotovo uz nedostatak potrebne opreme kao što je plug. Županija će ustrajati na tome da našoj Poljoprivredno-prehrambenoj školi kupimo plug, naravno u svrhe učenicima u nastavi, kako bi postali što bolji gospodarstvenici jedan dan te iz škole dobili sva potrebna znanja za život  i rad poljoprivrednika, ali taj plug će biti i za potrebe natjecanja, dapače možda za koju godinu škola bude imala više svojih natjecatelja koji će također ostvariti dobre rezultate. I dalje ćemo podržavati ovakve manifestacije, a naše županijsko natjecanje u oranju planiramo podići na veću razinu te će se u suradnji sa Udrugom orača pronaći neki modelitet kako da to postignemo već do idućeg natjecanja. – rekao je župan Alojz Tomašević.