Petak, 22 Studeni 2019 13:28

Gradonačelnik Puljašić obišao završetak radova na Društvenom domu u Dervišagi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

DERVIŠAGA - Na zgradi Društvenog doma u požeškom prigradskom naselju Dervišagaupravo su završeni su radovi energetske obnove u projektu „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Cilj projekta energetske obnove je ulaganje u uređenje objekta društvene građevine što će u konačnici smanjiti potrošnju energije i njenog racionalnijeg i ekonomičnijeg utroška.

Završene radove je s izvođačima radova, nadzorom i predstavnicima Mjesnog odbora Dervišaga obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Na objektu doma izmijenjena je postojeća stolarija, ugrađena je nova, uređena je fasada čime su odrađeni potrebni radovi kojima se postiže povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine, povećanje toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine, povećanje toplinske zaštite za kose krovove iznad grijanog prostora. Tim radovima će se povećati energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od54,08% na godišnjoj razini te će iz energetskog razreda F objekt svrstati u energetski razred C.

- Ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna kuna, a bespovratna sredstva iz EU fonda za regionalni razvoj iznose 954 tisuće kuna, dok je sufinanciranje grada Požega 640 tisuća kuna. Danas ćemo preuzeti zgradu jer su završili radovi energetske obnove Doma u Dervišagi. Objekt koji je bio u dosta neodržavanom stanju mi smo u potpunosti obnovili i smatramo da će sugrađani iz Dervišage i šire imati dom koji će biti centar društvenog života ali i poslužiti građanima za krstitke, svadbe. Ovdje smo napravili ono što smo obećali u kampanji, da će dom biti priveden svrsi i dan sugrađanima i udrugama na upravljanje i korištenje – istakao je gradonačelnik Puljašić.