Petak, 07 Veljača 2020 11:58

Sufinanciranje sterilizacije i kastracije pasa i mačaka polučilo izvrsne rezultate u prvih šest mjeseci

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Grad Požega donio je Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom u 2019. godini koja je na snagu stupila s 1. srpnja, a nakon prvih šest mjeseci stigli su i vrlo pohvalni rezultati odaziva naših sugrađana. Naime, prema informacijama koje nam je ustupila Veterinarska stanica Požega, od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine u akciju se uključio velik broj vlasnika kućnih ljubimaca koji su iskoristili mogućnost kastracije i sterilizacije pasa i mačaka. Točnije, uslugu sterilizacije ženke psa zatražila su 93 vlasnika, kastraciju muškog psa njih 37, sterilizaciju mačke čak 156 vlasnika, kastraciju mačke njih 43, dok je svoje životinje mikročipom označilo 135 vlasnika.

Grad Požega već više od godinu dana aktivno radi na projektu izgradnje skloništa, a sada smo sve bliže pronalasku dugotrajnog rješenja.

- Razmatramo prihvatljiva rješenja i mogućnosti koje se otvaraju, ne samo vezano uz lokacije već i financije, jer uz vlastita sredstva i partnerstvo s Požeško-slavonskom županijom, postoje i drugi iskoristivi izvori kroz projekte, suradnje i EU fondove. Riječ je o dugogodišnjem problemu koji se doista više ne može "stavljati pod tepih", ali i višestruko zahtjevnom izazovu koji ne trpi nespremnost i brzoplete poteze. Namjera nam je ostvariti održiv projekt koji će biti prepoznat od i lokalne zajednice kroz edukacije, volontiranje i udomljavanje te promicanje pozitivnih vrijednosti. – rekao je Puljašić.