Petak, 07 Veljača 2020 12:06

Za poticanje zapošljavanja i razvoja poduzetništva Grad će izdvojiti 300 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Grad Požega donio je odluku o poticanju zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Požege u 2020. godini. Sredstva za provedbu mjera osigurana su u Proračunu Grada Požege za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 300.000,00 kuna.

Ovom odlukom utvrđeni su način i mjerila za poticanje zapošljavanja te razvoj poduzetništva i obrtništva i to kroz poticanje zapošljavanja nezaposlenih osoba i osnivanja novih obrta i drugih slobodnih zanimanja. Korisnici sredstava iz ove Odluke mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Grada Požege, te obrtnici i slobodna zanimanja sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Grada.

Sredstva poticaja za zapošljavanje nezaposlenih osoba mogu koristiti poduzetnici i obrtnici koji će zaposliti osobe s prebivalištem ili uobičajenim boravištem na području Grada Požege na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje dvanaest mjeseci od dana podnošenja zahtjeva, uz uvjet da nisu bile zaposlene unazad trideset dana i to za svaku novozaposlenu osobu:

- jednokratni poticaj u iznosu od 5.000,00 kuna i

- dvanaest mjesečnih poticaja u visini od 20 % bruto plaće prema Ugovoru o radu, a najviše do 1.000,00 kuna, mjesečno.

Korisnik sredstava može koristiti ista za maksimalno pet novozaposlenih. Sredstva poticaja za početak obavljanja djelatnosti mogu koristiti obrtnici koji imaju sjedište ili poslovnu jedinicu na području Grada Požege, a koji će u 2020. godini započeti obavljanje registrirane djelatnosti i to jednokratni poticaj u iznosu od 5.000,00 kuna.

Podsjetimo, Grad Požega s izdvojenih 1,78% svoga proračuna smjestio se među top deset gradova u RH za izdvajanja poduzetnicima, a među deset najboljih bili smo i u isplaćivanju potpora za samozapošljavanje.

Detalje pogledajte ovdje.