Srijeda, 18 Ožujak 2020 08:34

Obavijest Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Područna služba Požega

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Obavijest osiguranim osobama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO)

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) poziva osigurane osobe, naročito one starije dobi i bolesne, da privremeno odgode svoj dolazak u službene prostorije HZZO-a kako bi zaštiti sebe i svoju obitelj, a i radnike HZZO-a.

Molimo osigurane osobe, kojima je neophodan dolazak u HZZO radi reguliranja određenih prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja da se obrate telefonski u nadležnu područnu službu i ispostavu HZZO-a, broj tel. HZZO PS Požega 254-960 ili 254-975, HZZO Ispostava Pakrac 411-215  ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. gdje će dobiti upute na koji način da dostave potrebnu dokumentaciju kao i odgovore na pitanja.

Obavijest osiguranicima vezano uz privremenu nesposobnost za rad (tzv. bolovanje) zbog izolacije  

S obzirom na iznimnu situaciju uslijed koje je osiguranicima kojima je određena izolacija ograničeno kretanje, zbog čega nisu u mogućnosti preuzeti Izvješće o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad kod izabranog doktora te neposredno podnijeti zahtjev za naknadu plaće HZZO-uz propisanu dokumentaciju, iznimno se daje mogućnost podnošenja zahtjeva elektronskim putem bez prilaganja Izvješća.

Elektronski proslijeđen zahtjev osiguranika kojim traži naknadu plaće za vrijeme privremene nesposobnosti (tzv. bolovanja) zbog izolacije koja tereti sredstva HZZO obvezno mora sadržavati ime i prezime, OIB, kontakt telefon, broj tekućeg računa na koji će se izvršiti isplata naknade plaće.  

E-mail adresa određena za podnošenje zahtjeva je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i isključivo je namijenjena zaprimanju zahtjeva za naknadu plaće osiguranika kojima je utvrđena privremena nesposobnost (tzv. bolovanje) zbog izolacije te se u slučaju dostavljanja podneska drugog sadržaja po istima neće postupati

Molimo osiguranike, da se prije podnošenja zahtjeva za naknadu plaće za privremenu nesposobnost  (tzv. bolovanje) zbog izolacije obrate putem telefona u nadležnu područnu službu (broj tel. HZZO PS Požega 254-970).