Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 25 Ožujak 2020 10:27

Besplatna pomoć požeškim poduzetnicima s prijavom za Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

U skladu s naporima na nacionalnoj razini za suzbijanje ekonomskih šteta nastalih kao posljedice epidemije koronavirusa (COVID-19), gradonačelnik Darko Puljašić predstavio je prošloga tjedna prve mjera za pomoć građanima i poduzetnicima koji su pogođeni Odlukom o zabrani rada Nacionalnog stožera civilne zaštite. U tim naporima, kao i u svrhu realizacije Vladinih mjera namijenjenih poduzetnicima u cilju umanjenja nastale štete, pridružit će se i Lokalna razvojna agencija Požega (LO-RA) besplatnim savjetodavnim uslugama i pomoći pri ispunjavanju potrebnih prijava. Sve informacije možete dobiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Podsjetimo, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege gradonačelnik Darko Puljašić predložit će donošenje odluke o smanjenju prireza za 3%, smanjenje poreza na potrošnju s 3% na 1%. Građani će biti oslobođeni plaćanja naknada za vrtiće, škole i školski obrok. U dogovoru s privatnim vrtićima Grad Požega će i dalje snositi svoj dio troškova, kako bi se očuvala radna mjesta te kapaciteti vrtića. Poseban naglasak stavit će se na pomoć ugostiteljima koji će biti oslobođeni plaćanja svih troškova zakupa, poslovnih prostora i javnih površina u razdoblju nekorištenja, sukladno Odluci nacionalnog stožera o zabranama.

Grad Požega uvest će se i odgode te obročne otplate potraživanja prema fizičkim i pravnim osoba, a kamate neće biti obračunate. Sukladno odlukama nadležnih ministarstava, postupit će se po pitanju spomeničke rente i turističkih pristojbi. Kada je u pitanju komunalna naknada, želja i namjera Grada Požege je participirati u smanjenju i poduzet će sve potrebne mjere, no dužni smo čekati odluku Vlade RH o naknadi za uređenje voda, koja je sastavni dio uplatnice koju građani dobivaju za komunalnu naknadu. Nadamo se što bržem pronalasku rješenja po kojemu ćemo u najkraćem vremenu i postupiti.

Izvor: Grad Požega