Petak, 19 Lipanj 2020 12:53

Radovi na infrastrukturi u Poduzetničkoj zoni na pola puta, započeli aglomeracijski radovi u Lipiku

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

LIPIK - Iako Lipik nije velik grad poput nekih regionalnih centara, trenutno bi ga se uistinu opet moglo opisati kao veliko gradilište, što je figura koja se opravdano koristila u vrijeme kada su se u sklopu projekta energetske obnove višestambenih zgrada obnovile fasade, prozori i krovišta svih takvih zgrada u Lipiku.

Početkom ovog tjedna u Lipiku su započeli prvi radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ vrijednih 183,4 milijuna kuna koji će trajati naredne dvije godine i na koje će se građani Lipika trebati naviknuti i prilagoditi kao uostalom i građani Pakraca kojima su radovi već unijeli značajne promjene u svakodnevni život.

U poodmakloj fazi su i radovi na završetku osnovne zajedničke infrastrukture u cjelokupnoj Poduzetničkoj zoni Lipik 2, za izvođenje kojih je zadužena tvrtka PROMET GRAĐENJE d.o.o. s kojom je potpisan ugovor u prosincu 2019. i koja bi radove trebala privesti kraju krajem ove godine. Po završetku tih radova poduzetnicima će na raspolaganju biti sva potrebna energetska, komunalna i prometna infrastruktura što bi trebalo rezultirati privlačenjem investicija i otvaranjem novih radnih mjesta na području Grada Lipika.

Hirovito proljetno vrijeme koje je ovaj tjedan bilo prilično promjenjivo i kišno nije spriječilo izvođača u provedbi planiranih aktivnosti, mehanizacija i ljudstvo ne miruju, a u kojoj su trenutno fazi radovi upitali smo Marijana Strganca, direktora gradskog komunalnog poduzeća Lipkom. „Što se rokova izvođenja radova tiče, izvođač je dosad napravio sve u roku sukladno dinamičkom planu. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova je dosegla 48% ugovorene vrijednosti. Završeni su radovi na oborinskoj odvodnji, postavljene su cijevi, okna i slivnici. Sada se radi na iskopu preostalih 150 metara kolničke konstrukcije, parkirališta i jednog dijela pješačke staze. U prije izgrađenom dijelu poduzetničke zone, gdje se nalazi Frutaria postavljeni su betonski rubnjaci za pješačku stazu, jer su s obzirom na vremenske uvjete radovi sada malo usporeni što se nastavka iskopa tiče.“ izjavio je direktor Strganac dodavši da, iako je početak radova kasnio dva mjeseca, oni su u skladu s dinamičkim planom i vjeruje da će biti privedeni kraju u ugovorenom roku.

Izvor: compas.com.hr