Četvrtak, 02 Srpanj 2020 10:20

Stvaranje boljih uvjeta života za građane je naša zajednička odgovornost

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

TRI MINISTRA VLADE RH POSJETILI LIPIK - 

LIPIK - U Lipiku su jučer tijekom popodnevnih sati boravili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović. U zgradi lipičke Gradske uprave sastali su se s gradonačelnikom Vinkom Kasanom, dogradonačelnikom Slobodanom Katunarom, predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Dolićem te njihovim suradnicima s kojima su razgovarali o započetim, ali i o budućim projektima koji su iznimno važni za naš kraj.

Tom prigodom ministar Mario Banožić je uručio gradonačelniku Kasani dvije tabularne isprave za Društveni dom u Strižičevcu i nogometno igralište u Poljani, kojima Grad Lipik stječe vlasništvo. “I ovo je pokazatelj da Vlada i Ministarstvo državne imovine sustavno, otvoreno i partnerski surađuju sa svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području.”, izjavio je ministar Banožić.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, trojica ministara u pratnji predstavnika Grada Lipika i direktora Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA Dejana Iličića posjetili su tvornicu Lipik Glas gdje su ih primili direktor Dorian Knapić i voditelj proizvodnje Saša Božić te ih poveli u obilazak tvornice u kojoj se, između ostalog, proizvode stakla za skupocjene Lamborghinije, Aston Martine te londonske taxije. Čelnici lipičke staklane upoznali su ministre s trenutnom situacijom u automobilskoj industriji koju ova kriza nije zaobišla, međutim, kako je rečeno, tržište se polako pokreće i oporavak se nazire.

Otvorena i partnerska suradnja Vlade RH s jedinicama lokalne samouprave

S radošću mogu reći kako smo danas imali u posjetu tri ministra, a tom nam je prigodom ministar državne imovine Mario Banožić uručio tabularne isprave kojima Grad Lipik stječe vlasništvo nad dvije nekretnine, nogometnim igralištem u Poljani, čija je površina veća od 2 jutra te nad Društvenim domom u Strižičevcu.”, kazao je gradonačelnik Vinko Kasana te dodao da je i ovo dokaz intenzivne suradnje Vlade Republike Hrvatske te jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaja Grada Lipika.

Ima još nekoliko stvari koje trebamo riješiti. Danas je na sastanku izražena spremnost da se riješi situacija i oko preostalih nekretnina koje bi trebale prijeći u vlasništvo Grada Lipika, što je nama jako bitno, jer ako imovinsko-pravna pitanja nisu riješena, onda to predstavlja problem kod apliciranja za bilo koji projekt. Tu mislim na Društveni dom u Gaju te sportske centre u Dobrovcu i Marinom Selu.”, naglasio je gradonačelnik.

Podsjetimo, jučer je tijekom dopodnevnih sati u Pleternici potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić gradonačelniku Kasani uručio ugovor vrijedan 73 milijuna kuna koji se odnosi na projekt Terme Lipik, a u subotu je u Lipiku također boravio ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović koji se tom prigodom, između ostalog sastao i s dvadeset zaposlenih žena iz prve faze projekta Zaželi. Naime, nakon uspješno odrađene prve faze projekta Zaželi za kojeg je osigurano tri milijuna kuna, Grad Lipik je dobio zeleno svjetlo za nastavak ovog projekta kojim će biti zaposleno 30 žena, deset žena više nego u prvoj fazi, tako da se naš grad nalazi među prvih deset kojima su odobrena sredstva u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Izvor: compas.com.hr