Četvrtak, 30 Svibanj 2013 10:54

Od Gospinog brda do ulice Pavla Radića

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

NA NEKOLIKO MJESTA U GRADU POŽEGI UREĐUJU SE ULICE I NOGOSTUPI -

POŽEGA – Osim većih gradilišta, od zapadnog rotora gdje se završavaju radovi, na području grada u proljetnom uređenju radilo se u gotovo svim ulicama. Oštećenja nastala u zimskom periodu od solenja cesta i smrzavanja uspješno su popravljena i udarnih rupa više nema. Sada se kreće s radovima gdje su potrebni veći zahvati.

Uređenje na Gospinom brdu

IMG 0962Jedno od takvih je uređenje raskrižja ulice Snježne Gospe, koje je duži niz godina mještanima stvaralo probleme, pa čak i bila kritična točka za sigurno odvijanje prometa. – Ovdje ćemo napraviti rekonstrukciju ovoga raskrižja, povući određene poteze na popravku vodovoda i kanalizacije, izmijeniti cjevovode, a onda bi napravili pripreme za presvlačenje asfalta. Time bi ispravili grijehe još iz bivše juge, jer tada je postavljen prvi sloj asfalta i nikada više drugi sloj asfalta. Radovi će trajati 15-tak dana i vrijedni su 350 tisuća kuna – istakao je gradonačelnik Zdravko Ronko za obilaska radova, koje izvodi Tekija d.o.o. i Niskogradnja Jurčak.

Ulici Pavla Radića novi nogostup

Na području MO Ciglane rekonstruirano je i obnovljeno nekoliko ulica, aDSC 0511 trenutno se radi na uređenju novog nogostupa u ulici Pavla Radića. Radovi su se već zahuktali i za nekoliko dana stanovnici će dobiti novi nogostup u dužini od 1.100 metara. radi se uglavnom o zamjeni već potpuno dotrajalog nogostupa i uređenju novih dionica koji će osigurati sigurniji prolazak pješaka i djece na putu u školu ove doista dugačke ulice. – Ako vremenske prilike dopuste ovi radovi bit će gotovi za nekoliko dana. Vrijednost radova iznosi 200 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko za obilaska radova