Utorak, 18 Veljača 2014 14:20

Za stipendiranje 62 studenta 530 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEŠKA ŽUPANIJA POTPISALA UGOVORE S 11 STUDENATA  -

POŽEGA – Svečano su u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije potpisali ugovor o stipendiranju, 11 novih studenata i župan Alojz Tomašević. S ovim novim stipendistima županija stipendira ukupno 62 studenta, a za to se izdvaja godišnje oko 530 tisuća kuna. Iznos stipendije je 800 kuna mjesečno. Studente i roditelje pozdravila je pročelnica odjela za društvene djelatnosti dr. sc. Vesna Vlašić, zamjenik župana Ferdinand Troha i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
IMG 8744- Vaš proces školovanja prepoznala je i naša županija, no zbog županijskog proračuna koji nije tako veliki, odredili smo samo 11 studenta. Od iduće godine sigurno ćemo i proširiti broj stipendiranih. Vjerujem da ovih 800 kuna će biti znatna pomoć u vašem studiranju i pomoć vašim roditeljima koji se sigurno odriču kako bi pripomogli vašem školovanju. Siguran sam da odgovorno prilazite vašim zadaćama, a vama odabranim na osnovu vaših rezultata već sada poručujem da razmišljate kako ćete stvoriti radno mjesto a ne samo kako tražiti radno mjesto. Probajte biti menađeri i razmišljati što ja to trebam učinit da stvorim radno mjesto za sebe i kasnije za druge. Mi smo sastavni dio Europe, možemo koristiti ponuđene fondove i stvarati nova radna mjesta, upravo vi koji ćete biti obrazovani – istakao je župan Tomašević.
 IMG 8748- Iznimna nam je čast što ste izabrali nas za stipendiste Požeško-slavonske županije, hvala što ćete ulagati u naše obrazovanje i u našu budućnost, a mi obećavamo opravdati vaše povjerenje i predstavljati našu županiju u najboljem mogućem svjetlu – rekla je studentica Lorena Kovačec, zahvaljujući se u ime svih stipendista.
Ugovor o stipendiranju potpisali su studenti Valentina Dostal, Alen Vidaković, Andrej Poljaković, Marko Jagodić, Kristina Pilaš, Andreja Andrišek, Ivan Zvonimir Ivančić, Lorena Kovačec, Maja Jakovljević, Petra Antonia Podnar i Gabrijela Škrabal.