Četvrtak, 20 Veljača 2014 12:46

Uz nove linije prijevoza i pomoć u prijevozu za bolesne umirovljenike

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

GRAD POŽEGA PREDSTAVIO NOVINE U SVOM SOCIJALNOM PROGRAMU -

POŽEGA – U svakodnevnom kontaktu koje požeški gradonačelnik Vedran Neferović ima s građanima došlo se do saznanja da neka područja nemaju dobru povezanost s javnim prijevozom do grada i gradskih ustanova, bolnice, i dr. – Zaključili smo da područje od Crkvenih Vrhovaca i Jagodnjaka slabo povezano s gradom Požegom, a najveći problem stvara onima koji nemaju vlastita prijevozna sredstva odlazak u bolnicu. Stoga od 20. veljače uvodi se nova linija koja polazi u 8,05 sati iz Crkvenih Vrhovaca, preko Gradskih Vrhovaca, Jagodnjka, Seovaca, Trg sv. Trojstva, Kanižlićeva ulica, Njemačka ulica, Autobusni kolodvor, Osječka ulica, do Bolnice. Nazad se autobus vraća u 11 sati. Ideja je da se sugrađanima iz tog dijela grada pomogne u lakšem dolasku, jer se do sada o tome nije vodilo računa. Na taj način ćemo još bolje uvezati autobusne linije u gradu – rekao je gradonačelnik Neferović.
Drugu inicijativu pokrenula je Hrvatska stranka umirovljenika, koju je grad također prihvatio, a ide za pomoći umirovljenicima koji se upućuje na liječenje u druge sredine, jer im HZZO više ne plaća putne troškove. – Donijeli smo odluku da će povjerenstvo u sastavu Željka Boroš, Ivan Delić i Zvonko Penava iz HSU, te Mihaela Pačarek i Branka Bulaja ispred grada Požege, pratiti i donositi odluke o sufinanciranju deset mjesečnih prijevoza za umirovljenike za odlazak u Slav. Brod, Osijek ili Zagreb na preglede, liječenje i drugo što HZZOIMG 8768 ne financira – kazao je gradonačelnik Neferović.
Ovu odluku pohvalili su članovi HSU. – Ovo pravo koristit će oni koji su socijalno najugroženiji, a danas se još nezna koliko će biti tih zahtjeva. Kada umirovljenici budu dobili informaciju o tome vidjet ćemo kolike su potrebe. Ovo je tek početak, jer smo tek nedavno od grada dobili i krasan prostor za rad naše stranke u Ulici matice Hrvatske. Drago nam je da grad ima razumijevanja za našu najugroženiju kategoriju, što je do sada bilo jako loše. Kroz našu stranku moći će se pomoći i ostalim umirovljenicima - istakla je Željka Boroš.