Petak, 12 Rujan 2014 12:03

Zadovoljni ostvarenim turističkim noćenjima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TZ OPĆINE VELIKA ORGANIZATOR USPJEŠNIH MANIFESTACIJA  -

 VELIKA - Unatoč problema s kojima se zbog vraćanja starih dugovanja susreće općina Velika, a time i ostala društva, udruge i institucije koje djeluju u tom kraju u Turističkoj zajednici općine Velika ipak nisu nezadovoljni rezultatima koje su ostvarili u prvih osam mjeseci ove godine.
- Posjećenost i broj noćenja su dobri, a uspješno su odrađene i sve manifestacije i priredbe koje tomu pridonose s obzirom na sve okolnosti ipak smo zadovoljni. IMG 6276Broj noćenja je negdje na prošlogodišnjoj razini i do kraja godine vjerujem da ćemo ih ostvariti 10 tisuća. Sve one aktivnosti koje smo planirali smo i odradili pa je bilo čak i više njih jer su se pojavljivale neke nove udruge i društva koji su svojim programima dali obol novim turističkim sadržajima - rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice općine Velika.
Veličani se ipak najviše nadaju skoroj izgradnji termi a njihovim stavljanjem u funkciju turistička ponuda u ovom kraju bila bi daleko sadržajnija, a da se i ne govori koliko bi taj objekt pridonio zapošljavanju ne samo onih koji će raditi u njemu već i u samim poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima koja bi tu mogla plasirati svoje proizvode ili upotpuniti sadržaje.
U Turističkoj su zajednici posebice zainteresirani i za uređenje skijaške staze Nevoljaš.
- Mislim da nam ova staza mora biti prioritet jer samo tako možemo imati cjelovitu turističku ponudu i puno dužu turističku sezonu. Staza je u državnom vlasništvu te se treba iznaći model kako bi ona bila u vlasništvu općine Velika, koja bi tek nakon toga mogla projekt uređenja staze kandidirati prema EU fondovima. Na taj bi način bila zaokružena turistička ponuda općine Velika – zaključuje direktor Galić.