Subota, 25 Listopad 2014 12:00

Po 950 kuna za drva

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POTREBITIMA U GRADU POŽEGI POTPORE ZA OGRJEV  -

 POŽEGA – Pravo na potporu za ogrjev u gradu Požegi ima 243 socijalno ugožene obitelji. – Svi oni imamu pravo na novčanu naknadu za nabavku ogrjeva u iznosu od 950 kuna po obitelji za što je izdvojeno 220 tisuća kuna. Prema novom zakonu došlo je do izmjene i ovu potporu može ostvariti samo samac ili kućanstvo korisnik zajamčene minimalne naknade koje se grije na drva, a o tome rješenje donosi Požeško-slavonska županija – kaže požeški gradonačelnik Vedran Neferović te dodaje da su sada podijeljene potpore svima onima samcima i kućanstvima koji su bili korisnici Centra za socijalnu skrb Požega do 21. kolovoza ove godine. Korisnici koji su ostvarili pravo na zajamčenu minimalnu naknadu nakon toga datuma ostvarit će pravo na potporu naknadno do kraja 2014. godine.

 Socijalni program grada Požege brine za preko stotinu umirovljenika s mirovinama manjim od 1.200 kuna, koji primaju dodatak od 150 do 300 kuna mjesečno, za što se iz proračuna izdvaja oko 230 tisuća kuna, a preko 3.000 umirovljenika i građana starijih od 65 godina ostvaruje pravo na besplatan gradski prijevoz. Grad brine i za svoje novorođene, pa je tako 185 novorođenih beba primilo novčani dar od 1.000 kn, a svako treće i dalje dijete po 3.000 kuna za što je ukupno izdvojeno oko 260 tisuća kuna. Kroz socijalni program brine se o ugroženim obiteljima prilikom blagdana Uskrsa i Božića.

 - I ovom pomoći nastojali smo vam olakšati situaciju u ovo zimsko vrijeme. Bilo bi puno bolje da je ona veća ili da vam se uopće ne mora dodjeljivati. Ali, vrijeme je grubo i teško, pa koliko možemo pomažemo vam da vam bude lakše – rekao je gradonačelnik Neferović prigodom podjele pomoći.