Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 14:39

Sad su otklonjene jedine primjedbe pacijenata

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKA BOLNICA DOBILA NOVO PARKIRALIŠTE ZA 220 VOZILA  -

 POŽEGA – Jedine primjedbe pacijenata koje smo do sada primali odnosile su se na manjak mjesta za parkiranje, što nam je niz godina bio problem, no danas je i on riješen. Danas bolnica s dosadašnjih 180 parkirališnih mjesta uz ovih IMG 5058novih 220 ima ukupno 400 parkirališnih mjesta. Nadamo se da će to biti dovoljno, jer požeška bolnica svakog dana ima između 700 i 800 pacijenata koji dolaze zbog različitih pregleda, pretraga – istakao je ravnatelj prof. dr. sc. Željko Glavić, a svojim pacijentima i posjetiteljima parkiralište se neće naplaćivati.

Sredstva za ovu vrijednu investiciju 2,3 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravlja. – To je važna investicija jer predstavlja jedan standard, jer građanin kada dolazi u bolnicu ima potrebu da ima i odgovarajuće parkiranje. Na žalost mnoge bolnice to danas nemaju, i nama su se ovdje u Požegi pacijenti žalili, ne na uslugu, nego na nedostatak parkiranja. Požeška bolnica je danas jedna od najboljih u RH. – istakao je mr. sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, koji je pojasnio da se spajanjem požeške i pakračke bolnice dugoročno ide ka uštedama i boljoj usluzi pacijentima. - Do sada su troškovi smanjeni za 10 milijuna kuna za obje bolnice što je velika razlika u odnosu na 2013. godinu. Pokazat će se da je ovo i pakračkoj bolnici pomoglo da se oporavi, pa da ponovno nakon određenog vremena postane i samostalna bolnica. Požeška bolnica ima veliki broj specijalista, subspecijalista, primarijusa, magistara, doktora znanosti, sveučilišnih profesora, što je na broj ukupno zaposlenih, prva po županijskim bolnicama u RH. To pakračka bolnica nije imala i ja se nadam da će upravo liječnici požeške bolnice pomoći da oporavak ide naprijed. Požeška bolnica nije imala nikakvih sudskih sporova, a pakračka bolnica je u tome prednjačila, a ove godine nije imala niti jedan sudski spor. Svi oni koji govore da je Pakrac jako dobro funkcioniraju znaju da nije, a daljnje skrivanje tih problema moglo je dovesti do toga, što se u svijetu i čini, da se zatvori što mi ne bismo htjeli dozvoliti. Pakračka bolnica upravo zahvaljujući dobrom radu i pomoći djelatnika požeške bolnice nastaviti sa svojim radom.

IMG 5056

Najviše na lobiranju za ovo parkiralište i zatvaranju financijske konstrukcije radio je nekoliko godina bivši požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i saborski zastupnik (SDP), kojemu je pripala i čast da svečano razveže mašnu na vrpci trobojnice. – Požežani su uvijek bili uz svoju bolnicu. Prije dvije godine ušli smo u pregovore kako financirati ovo parkiralište, a na kraju smo dogovorili da i grad Požega financira ovo parkiralište, no zbog promjene vlasti na prošlim izborima nije do toga došlo. Nakon lobiranja evo uspjeli smo dobiti parkiralište vrijedno 2,3 milijuna kuna koje nitko neće morati plaćati – istakao je Ronko, pozvavši ravnatelja i zamjenika ministra da to učine zajedno. Napomenuo je da je bilo i prijedloga da se parkiralište dade u koncesiju i naplaćuje, protiv čega je on uvijek bio.

Svečanosti otvaranja nazočili su požeški gradonačelnik Vedran Neferović, bivši župan Marijan Aladrović, sadašnji župan Alojz Tomašević te saborski zastupnici Dražen Đurović (HDSSB) i Franjo Lucić (HDZ) koji nisu bili protokolom predviđeni za obraćanje. Nakon otvaranja reagirao je Franjo Lucić i kao predsjednik ŽO HDZ-a, čestitajući svima koji su se zalagali za ovu vrijednu investiciju, no da tu investiciju nitko nije zaustavljao, kako je istaknuto na kraju obraćanja zastupnika Ronka. – Treba reći da je još za župana Aladrovića županija pripremila svu projektnu dokumentaciju i potvrdu glavnog projekta, te sudjelovala u osiguravanju zemljišta za što se iz decentraliziranih sredstava izdvojilo oko 750 tisuća kuna. To što je OŽB otišla u sanaciju samo je odgodilo početak projekta za koji je cijelo vrijeme županija imala i pripremljeno rješenje financiranja. Ja podržavam ovu investiciju i mislim da su sve vlasti do sada i HDZ i SDP pomagale požeškoj bolnici, željeli smo svi dobrobit toj bolnici uvijek. Mi smo došli i čestitali na ovom projektu Ministarstvu zdravlja, i osobno zamjeniku Marijanu Cesariku jer on je čovjek koji mnogo toga potiče u Požeško-slavonskoj županiji.